Πλυντήρια ρούχων που βάζουν τέλος στην άσκοπη κατανάλωση

Ο κανόνας που ήθελε τα πλυντήρια μεγάλης χωρητικότητας να απευθύνονται αποκλειστικά σε πολυμελείς οικογένειες αποτελεί πλέον παρελθόν. Οι πιο σύγχρονες προτάσεις σε πλυντήρια και πλυντήρια-στεγνωτήρια μεγάλης χωρητικότητας μπορούν να λειτουργήσουν οικονομικά, ακόμη κι όταν πλένουν με μισογεμάτο κάδο. Έτσι, ένας εργένης μπορεί κάλλιστα να επιλέξει ένα μοντέλο 8 κιλών για τη φροντίδα της γκαρνταρόμπας του, κι ένα ζευγάρι ένα 9κιλο μοντέλο, παρόλο που συνήθως η συσκευή θ’ αναλαμβάνει να πλένει ρούχα μικρότερου βάρους από το μέγιστο

όριό της.

Ο βασικότερος λόγος είναι πως τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με προηγμένους αισθητήρες και μια πληθώρα έξυπνων λειτουργιών όπως το αυτόματο ζύγισμα. Για να προσαρμόζουν την κατανάλωση ενέργειας και νερού στην ποσότητα των ρούχων που φροντίζουν κάθε φορά, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Χωρητικότητες για κάθε ανάγκη

Ο όρος «χωρητικότητα κάδου» αναφέρεται στο ανώτερο βάρος που μπορεί να δεχτεί ένα πλυντήριο ρούχων, ώστε να πλύνει τα ρούχα αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Πράγμα που σημαίνει ότι θα περιποιηθεί απαλά τα ρούχα και δε θα υποστεί βλάβη. Κατά μέσο όρο, φτάνεις τη μέγιστη χωρητικότητα του πλυντηρίου σου, όταν έχεις γεμίσει περίπου το 80% του κάδου. Αν θέλεις να έχεις μια πρόχειρη εικόνα για το πόσο ζυγίζουν τα ρούχα σου, καλό είναι να γνωρίζεις πως το 1 κιλό ισοδυναμεί με 2 πετσέτες μπάνιου, ή μ’ ένα πουκάμισο κι ένα παντελόνι τζιν.

Πολλές φορές, το πλύσιμο των ρούχων μοιάζει ατελείωτο βάσανο, ειδικά όταν μαζεύονται στοίβες. Με ένα πλυντήριο μεγάλης χωρητικότητας δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να βάζεις δύο και τρεις «μπουγάδες» για να πλύνεις όλα τα ρούχα της οικογένειας, ούτε να απευθυνθείς σε καθαριστήριο για να έχεις πρόσβαση σε ένα πλυντήριο ρούχων υψηλής χωρητικότητας.

Επιπρόσθετα, όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει το πλυντήριο που θα επιλέξεις, τόσο περισσότερα ογκώδη ρούχα θα μπορείς να πλύνεις μ’ αυτό. Επομένως, θα μπορείς να καθαρίζεις παπλώματα, κουρτίνες, κουβέρτες, ακόμη και βαμβακερά χαλιά, ώστε να γλιτώνεις άλλα έξοδα.

Για παράδειγμα, αν έχεις υπέρδιπλο κρεβάτι, τότε θα πρέπει να προσανατολιστείς σ’ ένα μοντέλο άνω των 10 κιλών. Ενδεικτικά, με ένα μοντέλο όπως το πλυντήριο ρούχων Morris WIW10148 Moon Series, χωρητικότητας 10 κιλών, θα μπορείς να πλένεις άνετα και αποτελεσματικά ακόμα και τα πιο ογκώδη υφάσματα. Διαθέτει ειδικά προγράμματα για τα υφάσματα και τις διαστάσεις αυτών των αντικειμένων, για να προσφέρει «βαθύ» καθάρισμα.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η μεγάλη χωρητικότητα, σε συνδυασμό με τις έξυπνες λειτουργίες και προγράμματα, σου δίνουν δυνατότητα ν’ «αραιώσεις» τα πλυσίματα, εξοικονομώντας έτσι χρόνο κι ενέργεια. Επομένως, ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί ν’ αναλάβει σε κάθε κύκλο πλύσης να καθαρίζει περισσότερα ρούχα, κάτι που σημαίνει πως θα καθαρίζεις την ίδια ποσότητα άπλυτων με λιγότερα πλυσίματα.

Για όλες τις περιπτώσεις όπου τα πλυντήρια καλούνται να καθαρίσουν ποσότητες άπλυτων που είναι μικρότερες από τη μέγιστη χωρητικότητά τους, σχεδόν όλα τα πλυντήρια είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόματου ζυγίσματος, ώστε να «καταλαβαίνουν» πόσα ρούχα βρίσκονται στον κάδο. Ενδεικτικά, το πλυντήριο WM14UTK8GR iQ500 από τη Siemens θα ρυθμίσει τον χρόνο πλύσης, αλλά και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού με τη μέγιστη ακρίβεια, ώστε να μην επιβαρύνει άσκοπα τους λογαριασμούς σου. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα άπλυτα στον κάδο του πλυντηρίου.

Τέλεια καθαριότητα και υγιεινή

Είναι πολύ σημαντικό να βάλεις τέλος στην άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Πιο σημαντικό ακόμα είναι να το καταφέρεις εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υγιεινή καθαριότητα ρούχων. Στη σύγχρονη εποχή, όπου αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι αλλεργιογόνες ουσίες μέσα από τα καυσαέρια, τα χημικά και τη σκόνη, απαιτείται να είμαστε περισσότερο σχολαστικοί κατά το πλύσιμο των ρούχων, ειδικά όταν πρόκειται για βρέφη και παιδιά.

Θα συναντήσεις πολλά μοντέλα με προγράμματα ατμού για να προσφέρουν υγιεινό και ταυτόχρονα απαλό πλύσιμο, ώστε τα ρούχα να αποστειρώνονται αποτελεσματικά χωρίς να φθείρονται. Διαθέτουν καινοτομίες προκειμένου να εξασφαλίζεται πραγματική και εις βάθος καθαριότητα, απορρύπανση και απολύμανση χωρίς να φθείρονται τα υφάσματα. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί ο ατμός εισχωρεί βαθιά στις ίνες των υφασμάτων, εξασφαλίζοντας έτσι βαθύ καθαρισμό και αναζωογόνησή τους, χωρίς τη χρήση μαλακτικού. Μάλιστα, υπάρχουν μοντέλα που, σύμφωνα με πιστοποιήσεις, αφαιρούν το 99,9% των αλλεργιογόνων ουσιών που μπορεί να παραμείνουν στα υφάσματα παρά το πλύσιμό του, όπως τα ακάρεα.

Ενδεικτικά, το πλυντήριο ρούχων Electrolux EW7F249S 9 κιλών έρχεται με σύστημα SteamCare. Ολοκληρώνει κάθε πλύση με ατμό για να μειώσει τις ζάρες και σύστημα FreshScent που μπορεί να συνδυάσει ένα φρέσκο άρωμα με απαλό ατμό για ευαίσθητα ρούχα.

 

Περισσότερος χρόνος για σένα με «έξυπνο» πλυντήριο

Πέρα από την οικονομία και την υγιεινή καθαριότητα ρούχων είναι εξίσου σημαντικό να μπορείς να εξασφαλίζεις χρόνο για να κάνεις τις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις τη φροντίδα των αγαπημένων σου ρούχων σε ένα «έξυπνο» πλυντήριο ρούχων. Για να προγραμματίζεις τη μέρα σου όπως εσύ θέλεις και να απολαμβάνεις περισσότερη ξεγνοιασιά.

Ενδεικτικά, με ένα «έξυπνο» πλυντήριο όπως το Hoover HW 28AM/1-S 8kg θα μπορείς να ελέγχεις το πλυντήριό σου από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας μια διαισθητική εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet σου. Από τον απομακρυσμένο χειρισμό πλύσης, είτε κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου, είτε βρίσκεσαι στο γραφείο, μέχρι τη δυνατότητα λήψης πρακτικών συμβουλών σχετικά με τον τύπο και την ποσότητα απορρυπαντικού, το πλυντήριό σου γίνεται ακόμη εξυπνότερο χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο-στεγνωτήριο, Morris WIW10148 Moon Series, πλυντήριο WM14UTK8GR iQ500 από τη Siemens, Electrolux EW7F249S 9 κιλών, Hoover HW 28AM/1-S 8kg, smartphone, tablet.

The post Πλυντήρια ρούχων που βάζουν τέλος στην άσκοπη κατανάλωση appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα