Worlds League of Legends 2021. Ο μεγάλος τελικός

H στιγμή που όλοι οι οπαδοί του LoL περίμεναν πως και πως επιτέλους έφτασε. Μετά από εβδομάδες σκληρού ανταγωνισμού, από τις 22 ομάδες του φετινού πρωταθλήματος δύο έχουν παραμείνει ζωντανές. H Damwon Kia έφτασε μέχρι εδώ με τον αέρα της πρωταθλήτριας, έτοιμη για ακόμα ένα τρόπαιο, όμως θα έπρεπε να προσέξει να μην υποτιμήσει την Edward Gaming που διψάει για τον τίτλο.

EDG vs DK

Με τα μάτια στο τρόπαιο

και τεράστια ψυχολογική πίεση ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε πολύ ήσυχα. Η EDG ήταν εκείνη που πήρε το First Blood, όμως λίγο μετά έχασε το Rift Herald και δέχτηκε και ένα kill, αλλά συνολικά τα πρώτα 15 λεπτά δεν είχαν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Με την εμφάνιση του δεύτερου Ηerald τα αίματα άναψαν. Η EDG πήρε τρία kills και τον Herald και μαζί το bonus του First Tower σαρώνοντας και τους δράκους. Στο 24ο λεπτό η DK πέρασε στην αντεπίθεση προσπαθώντας να πάρει τον Baron, όμως η EDG απέτρεψε τα σχέδια της με τις δύο ομάδες να υποχωρούν για ανασύνταξη δυνάμεων με δύο kills η κάθεμία. Στο 29ο λεπτό ξεκίνησε η δεύτερη απόπειρα για τον Baron με την EDG να σαρώνει την DK με μόνο μία απώλεια κερδίζοντας και τον Baron και το Ocean Soul. Έτσι έχοντας όλα τα buffs πήρε και τους τρεις Inhibitors και το Nexus και την πρώτη νίκη.

Προσπαθώντας να διαχειριστεί το σοκ της ήττας η DK ξεκίνησε τον δεύτερο αγώνα μουδιασμένα. H DK πήγε για το Rift Herald η EDG για τον Cloud Dragon, και το First Blood δεν ήρθε παρά στο 12ο λεπτό, με την DK να κερδίζει τις δύο μάχες που ακολούθησαν. Η πίεση από πλευράς DK συνεχίστηκε σε όλο το midgame, και κάπου στο 22ο λεπτό, η DK πήρε τον δεύτερο δράκο και δύο ακόμα kills και όρμηξε για τον Baron. Ευτυχώς για την EDG ο Jiejie έσωσε την κατάσταση, αλλά δέχτηκε δύο ακόμα kills. Πέντε λεπτά αργότερα οι δύο ομάδες διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους σε ένα ακόμα δράκο. Για άλλη μία φορά η DK βρήκε νικήτρια με τρία kills, τον δράκο και τον Inhibitor. Έτσι έχοντας το momentum η DK πήρε τον δεύτερο αγώνα και την ισοπαλία.

Με το σκορ ισορροπημένο, καμία ομάδα δεν ήθελε να κάνει βεβιασμένες κινήσεις και το τρίτο παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς συγκινήσεις. Στο 10ο λεπτό ήρθε το First Blood από την EDG με την DK να απαντάει σκοτώνοντας τον Ocean Dragon. Τα επόμενα λεπτά οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν kills με την DK να χτίζει σιγά σιγά ένα πλεονέκτημα σε δράκους και την απειλή του Infernal Soul. Η EDG προσπάθησε να σταματήσει την DK από το να κερδίσει το buff, όμως η μάχη που ακολούθησε τη βρήκε να χάνει τέσσερις παίκτες. Έτσι με το buff του Soul και σε ξεκάθαρα πλεονεκτική θέση η DK έκανε κίνηση για τον Baron νικώντας κατά κράτος την EDG, εξασφαλίζοντας τον τρίτο αγώνα.

Εξαιρετικά κρίσιμος ο τέταρτος αγώνας με την EDG να μην έχει κανένα περιθώριο για λάθη και την DΚ με το ένα χέρι στο τρόπαιο. Έτσι η EDG ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά εξασφαλίζοντας το πρώτο kill και λίγο αργότερα τον Rift Herald και τον Infernal Dragon. H DΚ όμως αντέδρασε κερδίζοντας δύο κρίσιμα kills. Η EDG δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει και σύντομα έκανε κίνηση και κέρδισε το δεύτερο Rift Herald. Συνεχίζοντας σε αυτούς τους ρυθμού η EDG άρπαξε και τους τρεις dragons και έκλεψε και τον τέταρτο. Στο 30ο λεπτό έκανε κίνηση για τον Baron με την DK ανήμπορη να αντιδράσει και σαρώνοντας τα towers πήρε το Nexus και διατήρησε τις ελπίδες της για το τρόπαιο.

Διατεθειμένες να τα παίξουν όλα για όλα οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον τελευταίο αγώνα δυναμικά. H EDG πήρε το First Blood, αλλά η DK κέρδισε τον Rift Herald, ενώ ακολούθησαν ορισμένες ανταλλαγές από kills. Μέχρι το midgame οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά, με την πρώτη σοβαρή μάχη να γίνεται στο 22ο λεπτό, όπου η EDG βγήκε με 4 προς 1 kills, εξασφαλίζοντας και τον τρίτο dragon. Σε εκείνο το σημείο η DK έκανε μία τρελή κίνηση που κέρδισε τον Baron, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που ακολούθησε, και έχασε όχι μόνο όλα τα buffs αλλά και το Ocean Soul. Από αυτό το σημείο και έπειτα ο αγώνας δεν είχε επιστροφή. H EDG πήρε δύο ακόμα kills, τον Elder Dragon και κατέστρεψε και τους τρεις Inhibitors και το Nexus.

Κάπως έτσι η παντοδύναμη DK έχασε τον θρόνο με την EDG να κερδίζει το Summoner’s Cup και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Worlds League of Legends 2021. Ο μεγάλος τελικός appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα