Καθαριστής αέρα: τι είναι και γιατί να τον εντάξεις στον χώρο σου

Όπως σίγουρα γνωρίζεις, η μόλυνση της ατμόσφαιρας οδηγεί συχνά σε καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, με πιο συχνές ίσως την αλλεργική ρινίτιδα και το άσθμα. Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στην εμφάνιση αλλεργιών, ενώ η εμφάνιση άσθματος έχει διπλασιαστεί. Ο μεγαλύτερος υπαίτιος αυτής της μεγάλης αύξησης είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση,

που επιδεινώνει ή ίσως και να προκαλεί τις αλλεργίες.

Σκέψου ότι η αλλεργία είναι ουσιαστικά η έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος προς μία ουσία που τη θεωρεί ως "ξένη".

Η ατμοσφαιρική ρύπανση όμως δεν είναι μόνο εκτός αλλά και εντός του σπιτιού σου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου; Ή αν επιβαρύνεται η κατάσταση το χειμώνα, που τα παράθυρα είναι κλειστά λόγω κρύου;

Δυστυχώς, ο αέρας στο σπίτι είναι έως και 4 φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα, όσο περίεργο ή σοκαριστικό κι αν σου ακούγεται. Διάφορα αλλεργιογόνα, όπως είναι οι μικροοργανισμοί σκόνης, τα ακάρεα, γύρη, νεκρά κύτταρα από το δέρμα κατοικιδίων αν υπάρχουν και βακτηρίδια βρίσκονται παντού και επιδεινώνουν πολλά προβλήματα υγείας.

Η άνοιξη άλλωστε είναι εδώ, και είναι η εποχή που οι αλλεργίες έχουν την τιμητική τους. Η γύρη των φυτών και των δέντρων εισβάλλει στο σπίτι μας από τα, όλο και περισσότερο, ανοιχτά παράθυρα και επιδεινώνει την ποιότητα της ατμόσφαιρας μέσα στον χώρο. Από την άλλη, τα ακάρεα επιβάλλουν τον αερισμό των δωματίων, οπότε δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Τώρα μπορεί να τρόμαξες με αυτά που διάβασες, αλλά μην ανησυχείς! Υπάρχει τρόπος να διασφαλίσεις καθαρό αέρα στο σπίτι σου.

Ένας καθαριστής αέρα είναι ίσως η σημαντικότερη και καλύτερη αγορά που θα κάνεις για σένα και την οικογένειά σου. Ειδικά εάν κάποιος στο σπίτι έχει αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, άσθμα, ή αν καπνίζεις και ζητάς ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από τα τοξικά και τη μυρωδιά του καπνού, τότε τον χρειάζεσαι απαραιτήτως.

Τι είναι ο καθαριστής αέρα

Πρόκειται στην ουσία για το πιο εξελιγμένο και αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα. Εξαλείφει ατμοσφαιρικά μικροσωματίδια (PM), μικροοργανισμούς, σκόνη, τις τοξίνες του καπνού, βακτηρίδια, ιούς, νεκρά κύτταρα του δέρματος των κατοικίδιων ζώων και οσμές. Επίσης, παράγει μια μεγάλη ποσότητα αρνητικά φορτισμένων ιόντων που προσκολλώνται στα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα (σκόνη, καπνός κ.λπ.), αυτά γίνονται βαρύτερα από τον αέρα γύρω τους και πέφτουν στο πάτωμα ή απορροφώνται από το συλλέκτη σκόνης μέσα στη συσκευή. Έτσι, τα βλαβερά σωματίδια αφαιρούνται από τον αέρα χωρίς να εισέλθουν πάλι στη συσκευή.

Τα αρνητικά ιόντα, επίσης, μπορούν να σε προστατεύσουν από τα μικρόβια στον αέρα, που προκαλούν φτάρνισμα, βήχα, ή ερεθισμό του λαιμού.

Και κάτι που θα σε εκπλήξει: τα αρνητικά ιόντα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ανακουφίζουν από το άγχος και το στρες και σου δίνουν ενέργεια! Πώς; Μόλις τα αρνητικά ιόντα φτάσουν στο αίμα, παράγουν βιοχημικές αντιδράσεις που αυξάνουν τα επίπεδα της χημικής διάθεσης της σεροτονίνης. Φυσικά, είναι άοσμα, άγευστα και αόρατα μόρια, τα οποία εισπνέεις σε μεγάλες ποσότητες σε πολλούς εξωτερικούς χώρους, όπως στο βουνό ή στην παραλία.

Δημιουργούνται στη φύση καθώς τα μόρια του αέρα διασπώνται με το φως του ήλιου, την ακτινοβολία, και την κίνηση του αέρα και του νερού και προκαλούν μία αίσθηση ευφορίας. Δεν είναι τυχαίο, που σε τέτοια μέρη ηρεμείς, μειώνεται το άγχος και αυξάνεται η καλή διάθεση και η ενέργεια.

Καθάρισε τον αέρα του σπιτιού σου

Ένας καθαριστής αέρα, λοιπόν, όπως ο Inventor QLT500 Quality βοηθάει στη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος του σπιτιού για εσένα και την οικογένειά σου. Η φωτεινή ένδειξη LED σου δίνει άμεση και αξιόπιστη διάγνωση της ποιότητας αέρα στον χώρο σου ενώ το δραστικό φίλτρο HEPA, βοηθάει στην απομάκρυνση από τους ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς και τα σωματίδια σκόνης από τον χώρο σου, αφήνοντας την ατμόσφαιρα φρέσκια και ευχάριστη. Η δράση του ενισχύεται, αφού ο αέρας διέρχεται από 6 στάδια φιλτραρίσματος. Το υψηλό επίπεδο φιλτραρίσματος, με δυνατότητα κατακράτησης το 99,97% των σωματιδίων, βοηθάει στη βέλτιστη ποιότητα του αέρα στον χώρο σου.

Ο καθαριστής αέρα, που είναι και ιονιστής, παράγει ιόντα τα οποία αποβάλλουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας που αντιμετωπίζει μυρωδιές, σκόνη και καπνό, δημιουργώντας καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Εξασφάλισε αποτελεσματική δράση καθαρισμού αέρα και ταχύτατα αποτελέσματα στην απόκτηση ιδανικής ατμόσφαιρας στον χώρο σου, χάρη στο διπλό σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει η μονάδα! Καλύπτεται μεγαλύτερος όγκος αέρα και συνεπώς περισσότερα τετραγωνικά του χώρου στον οποίο είναι τοποθετημένη η μονάδα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο, απολαμβάνεις διπλά οφέλη, εξασφαλίζοντας βελτιωμένες συνθήκες καθαρού και υγιεινού αέρα στο περιβάλλον του σπιτιού σου όσο και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας από τη χρήση της συσκευής.

Ο απόλυτος έλεγχος των αναγκών του χώρου σου είναι τώρα εφικτός χάρη στον δείκτη ποιότητας αέρα.  Η σχετική φωτεινή ένδειξη στο πάνελ της μονάδας συγκεντρώνει αυτόματα όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι αναφορικά με την καθαρότητα του αέρα στον χώρο σου. Με τη βοήθεια των αισθητήρων της μονάδας, ο αέρας ελέγχεται διαρκώς προκειμένου να εντοπιστούν χημικές ενώσεις όπως μούχλα και ανεπιθύμητες οσμές ή αιωρούμενα σωματίδια. Ο χρωματικός δείκτης προσαρμόζεται άμεσα με βάση αυτή τη διάγνωση προκειμένου να σου παρέχει άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση αναφορικά με την εξαιρετική, καλή ή κακή ποιότητα της ατμόσφαιρας που υπάρχει στον χώρο σου. Επωφελήσου από την εξελιγμένη λειτουργία του καθαριστή για να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την ποιότητα του αέρα στον χώρο σου!

Εξοικονομείς ενέργεια, εφόσον αποφεύγεις την άσκοπη χρήση της συσκευής και επιτυγχάνεις τις κατάλληλες συνθήκες ξεκούρασης, αφού η συσκευή επιδιώκει την εκάστοτε χαμηλότερη στάθμη θορύβου.

 

Υπάρχουν στην αγορά αρκετά διαφορετικά μοντέλα, ώστε να επιλέξεις το καλύτερο για σένα, όσο αφορά στα τετραγωνικά, στην κατανάλωση και στα φίλτρα, αλλά και σύμφωνα με τις οικονομικές σου δυνατότητες. Βρες το ιδανικό για τον χώρο σου και πρόσφερε σε σένα και στην οικογένειά σου ένα περιβάλλον καθαρό και υγιεινό.

The post Καθαριστής αέρα: τι είναι και γιατί να τον εντάξεις στον χώρο σου appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα