Εύκολη ρύθμιση μικροφώνου για online gaming και Discord

Φοράς το αγαπημένο σου gaming headset ενώ βρίσκεσαι στη μέση ενός συναρπαστικού παιχνιδιού. Ξέρεις ότι είσαι πολύ κοντά στη νίκη. Ένας από τους συμπαίκτες σου στο Discord, ακούγεται ξαφνικά σαν ρομπότ ή και οι υπόλοιποι συμπαίκτες δεν μπορούν να σε ακούσουν πια λόγω του θορύβου. Απογοητεύεστε όλοι, χάνετε το ματς γιατί δεν άκουσες τον αντίπαλο που έρχεται από πίσω και σε έκανε “down”.

Αν το παραπάνω σενάριο σου φαίνεται πολύ οικείο, τότε γνωρίζεις πόσο απογοητευτικό είναι να μην σε ακούν ή και να μην ακούς τους φίλους σου κατά τη διάρκεια ενός gaming session

σε ανταγωνιστικά παιχνίδια όπως π.χ. το Call of Duty ή το Apex. Δεν χρειάζεται, όμως, να απογοητεύεσαι. Ακολουθούν ορισμένα απλά -πλην όμως πολύτιμα- tips ρύθμισης headset/ μικροφώνου, που θα σε βοηθήσουν να ξαναμπείς γρήγορα στο παιχνίδι.

Έλεγξε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις είναι οι ρυθμίσεις ήχου του παιχνιδιού που παίζεις. Φρόντισε να είναι ενεργοποιημένο το push-to-talk. Διαφορετικά, ενδεχομένως να έχεις απενεργοποιήσει εντελώς το VOIP (voice over IP). Προσπάθησε να προσαρμόσεις αυτές τις ρυθμίσεις και επικοινώνησε ξανά με τους φίλους σου. Οι ρυθμίσεις ήχου ποικίλλουν ανά παιχνίδι. Αν δεν λειτουργήσει τίποτα από τα παραπάνω, το πιο ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν πρόγραμμα όπως το Discord για να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου.

Ρυθμίσεις μικροφώνου στο Discord

To Discord είναι πολύ εύχρηστη εφαρμογή. Υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείς να πειραματιστείς για καλύτερη απόδοση μικροφώνου, είτε πρόκειται για αυτόνομο gaming μικρόφωνο, είτε για gaming headset.

Αρχικά, επίλεξε τη σωστή συσκευή εισόδου (το μικρόφωνό σου). Έπειτα, επίλεξε “Voice activity” ή συνέχισε με το “push-to-talk”. Με την πρώτη επιλογή, οι συμπαίκτες σου θα σε ακούνε χωρίς να χρειαστεί να πατήσεις κάποιο κουμπί για να μιλήσεις. Αντίστοιχα, με το push-to-talk, θα πρέπει να ορίσεις ένα κουμπί, όπου θα πρέπει να πατάς πριν μιλήσεις. Τέλος, δοκίμασε να ρυθμίσεις την ευαισθησία του μικροφώνου σου (Input Sensitivity), κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο αν παίζεις συχνά με θόρυβο στο παρασκήνιο.

Σε περίπτωση που το Discord δεν λαμβάνει σήμα από το μικρόφωνό σου, θα σού εμφανίσει σχετικό μήνυμα.

Ρυθμίσεις μικροφώνου μέσω Windows 10

Διαπίστωσες πως το θέμα που αντιμετωπίζεις δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι ή το Discord. Ήρθε η ώρα να ελέγξεις τις ρυθμίσεις ήχου των Windows.

Πάτησε το Windows key στο πληκτρολόγιό σου, και πήγαινε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ήχος. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο «Πίνακας ελέγχου ήχου» (Sound control panel) στα δεξιά. Περιηγήσου στην καρτέλα Εγγραφή στο παράθυρο που εμφανίζεται και κάνε δεξί κλικ στο μικρόφωνό σου. Εκεί, επίλεξε «Ιδιότητες».

Αν δεν βλέπεις το μικρόφωνό σου, έλεγξε τη σύνδεση του gaming headset ή του μικρόφωνού σου. Σε περίπτωση που έχει επιλεγεί λάθος συσκευή εισόδου, κάνε κλικ στο σωστό μικρόφωνο και, έπειτα, στο «Ορισμός ως προεπιλογή».

Ένταση και ακρόαση

Για να ελέγξεις τον ήχο του μικροφώνου σου, πήγαινε στην καρτέλα «Ακρόαση», κάνε τικ στο «Ακρόαση αυτής της συσκευής», και έπειτα κλικ στο «Εφαρμογή». Τώρα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου.

Στη συνέχεια, πήγαινε στην καρτέλα «Επίπεδα» και έλεγξε αν η ένταση του μικροφώνου έχει ρυθμιστεί σωστά. Μέσω του μενού ενίσχυσης, μπορείς να βελτιώσεις τον ήχο εάν τον ακούς πολύ «απαλό», αλλά αυτό θα έχει επιπτώσεις στη συνολική ποιότητα ήχου.

Και μερικά extra tips

Αν χρησιμοποιείς σύνδεση 3.5mm, φρόντισε να τη συνδέσεις στο πίσω μέρος του υπολογιστή σου. Απευθείας στη μητρική πλακέτα, δηλαδή. Αυτό θα σου εξασφαλίσει μηδενική απώλεια ποιότητας και λιγότερο θόρυβο.

Έλεγξε αν τα προγράμματα οδήγησης ήχου (drivers) της συσκευής σου είναι ενημερωμένα. Μπορείς να το ελέγξεις στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής ή και της κάρτας ήχου.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς τη θύρα USB, δοκίμασε να συνδέσεις το μικρόφωνο ή τα headset σου σε μια άλλη θύρα. Έλεγξε αν είναι ενημερωμένο το λογισμικό του κατασκευαστή των ακουστικών σου, μήπως υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού ή προγραμμάτων οδήγησης.

Τέλος, αν το μικρόφωνό σου είναι αποσπώμενο, βεβαιώσου ότι είναι σωστά συνδεδεμένο στη θύρα.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις

The post Εύκολη ρύθμιση μικροφώνου για online gaming και Discord appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα