Παγωτομηχανή για καλό σπιτικό παγωτό!

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βάλουμε στο ντουλάπι μας μια παγωτομηχανή, ας δούμε όμως τους πιο ουσιαστικούς.

Μικροί και μεγάλοι στο σπίτι λιώνουν στη θέα μιας μπάλας παγωτού που παίρνει θέση πάνω σε ένα τραγανό χωνάκι ή μέσα σε ένα μπολ. Κι όλοι θέλουν μερίδιο στη χαρά και τη δροσιά που μπορεί να σου προσφέρει μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αν μάλιστα το παγωτό θέλεις να είναι φτιαγμένο

από τα δικά σου χέρια, τότε η χαρά διπλασιάζεται. Γιατί περιέχει τα υλικά της επιλογής σου, οπότε μιλάμε για αγνό γάλα και κρέμα, για αληθινό γιαούρτι, για φρέσκα φρούτα και αυγά. Αν θέλεις λοιπόν να προσφέρεις στην οικογένειά σου την καλύτερη εκδοχή του παγωτού, τότε η χρήση της παγωτομηχανής είναι μονόδρομος.

3 λόγοι για να αποκτήσεις τη δική σου παγωτομηχανή:Είναι οικονομικές: Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι παγωτομηχανής ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας. Οι οικιακής χρήσης μηχανές ξεκινούν από τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 50 ευρώ.Φτιάχνεις μαζί τους πιο υγιεινό παγωτό: Όταν θέλεις να προσφέρεις στα παιδιά και τους φίλους σου το καλύτερο, θέλεις να ξέρεις με τι υλικά είναι φτιαγμένο.Φτιάχνεις καλύτερης ποιότητας παγωτό: Υπάρχουν συνταγές για παγωτά χωρίς παγωτομηχανή, αλλά μαζί της θα φτιάχνεις καλύτερα και πιο αφράτα παγωτά χωρίς κρυστάλλους.

10 πράγματα που αξίζει να γνωρίζεις για τις οικιακές παγωτομηχανές:Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή γιατί υπάρχουν μικροδιαφορές στη λειτουργία κάθε μάρκας.Σε γενικές γραμμές η ποσότητα του παγωτού που μπορούμε να φτιάξουμε κυμαίνεται από 1 έως 1,8 λίτρα κάθε φορά.Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνει η μηχανή παγωτό είναι γύρω στα 30 λεπτά.Οι παγωτομηχανές λειτουργούν με έναν ειδικό κάδο με διπλά τοιχώματα που περιέχει ένα υγρό ικανό να κρατά χαμηλά την ψύξη καθώς λειτουργεί.Ο ειδικός κάδος πρέπει να μπει να παγώσει στην κατάψυξη τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη χρήση της μηχανής.Το μείγμα του παγωτού που ρίχνουμε για πάγωμα δεν πρέπει να είναι ζεστό, αλλά κρύο από το ψυγείο, άρα καλό είναι να το έχουμε φτιαγμένο από την προηγούμενη.Πρώτα βάζουμε τη μηχανή σε λειτουργία και μετά ρίχνουμε μέσα το μείγμα, καθώς είναι σε λειτουργία.Το παγωτό μόλις βγει από την παγωτομηχανή είναι πολύ μαλακό. Το μεταφέρουμε σε ειδικό σκεύος και το αφήνουμε στην κατάψυξη για να παγώσει καλύτερα.Αν η συνταγή περιέχει κομματάκια σοκολάτας, μπισκότου, ξηρών καρπών κ.λπ τα ανακατεύουμε στο παγωτό αφού το αφαιρέσουμε από τη μηχανή.Το σπιτικό παγωτό είναι πιο σκληρό από του εμπορίου και πρέπει να το αφήσουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρουμε με το ειδικό σκουπ.

The post Παγωτομηχανή για καλό σπιτικό παγωτό! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα