MWC 2024: Η Honor παρουσίασε το Magic 6 Pro, το Porsche Design Honor Magic V2 RSR, το Pad 9 και το MagicBook Pro 16

Δυναμική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της Honor στο Mobile World Conference 2024. Κατέβηκε στη γιορτή της τεχνολογίας με δύο smartphones, ένα tablet και ένα ισχυρό laptop, που είναι σίγουρο πως θα προσελκύσουν ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού. Λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Honor Magic Pro 6 και Porsche Design Honor Magic V2 RSR

Λίγες εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του στην Κίνα, το Honor Magic 6 Pro παρουσιάστηκε και στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του MWC 2024 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη. Μαζί του, ανακοινώθηκε το νέο Porsche Design Honor Magic V2 RSR, μια ειδική έκδοση του αναδιπλούμενου Magic V2, με ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη γερμανική φίρμα αυτοκινήτων.

Το Magic Pro 6 θα έρθει με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το Porsche Design Honor Magic V2 RSR με 16GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Η Honor είναι μια ακόμα εταιρεία που ποντάρει στην ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης για να κάνει τις συσκευές της πιο ελκυστικές. Για αρχή, η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα υποστηρίξει τη λειτουργία παρακολούθησης της κίνησης των ματιών, που είναι “χτισμένη” γύρω από τεχνητή νοημοσύνη. Θα υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού του σημείο που βλέπει ο χρήστης, όταν κοιτάζει στις ειδοποιήσεις στο περιβάλλον εργασίας που μοιάζει με Dynamic Island στην κορυφή της οθόνης (Magic Capsule το αποκαλεί η Honor) και αυτομάτως θα ενεργοποιείται η αντίστοιχη εφαρμογή.

Σε AI είναι βασισμένο και το “Magic Portal”, που επιχειρεί να εντοπίσει αν πληροφορίες για γεγονότα ή διευθύνσεις περιλαμβάνονται στα μηνύματα των χρηστών και στη συνέχεια θα τις συνδέει αυτομάτως με χάρτες ή το ημερολόγιο. Ακόμα, η Honor βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης ενός δικού της εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, που με μια γραπτή εντολή θα δημιουργεί videos, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες. Η όλη επεξεργασία θα πραγματοποιείται από την ίδια τη συσκευή, με τη βοήθεια της τεχνολογίας MagicLM.

Στο εσωτερικό του Magic Pro 6 η Honor επέλεξε να τοποθετήσει το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipset, που τροφοδοτείται από μπαταρία 5.600mAh, με ταχεία ενσύρματη φόρτιση στα 80W και ασύρματη στα 66W. Η OLED οθόνη του έχει διαγώνιο 6,8”, με ανάλυση 2800 x 1280, υποστηρίζει μέγιστο ρυθμό ανανέωσης στα 5.000 nits. Για συνηθισμένη χρήση, η φωτεινότητα είναι γύρω στα 1.800 nits.

Στο πίσω μέρος του smartphone υπάρχει τριπλή camera, που φιλοξενείται σε περιοχή κυκλικού σχήματος. Η κύρια διαθέτει αισθητήρα 50 MP και μεταβλητό διάφραγμα, από f/1,4 έως f/2,0 ανάλογα με το επιθυμητό βάθος πεδίου στις φωτογραφίες. Συνοδεύεται από υπερευρυγώνιο αισθητήρα στα 50 MP και περισκοπική camera ανάλυσης 180 MP με οπτικό zoom 2,5x.

Η συσκευή είναι πιστοποιημένη κατά IP68, κάτι που σημαίνει πως είναι εφοδιασμένη με τη μέγιστη δυνατή προστασία σε συνθήκες υπερβολικής υγρασίας και σκόνης.

Όσον αφορά το Porsche Design Honor Magic V2 RSR, οι διαφορές του σε σχέση με το αναδιπλούμενο Magic V2 είναι το 1TB αποθηκευτικού χώρου, αντί για 512GB, η μεγαλύτερης αντοχής εξωτερική οθόνη και το stylus που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Όταν είναι διπλωμένο, το πάχος του είναι 9,9 χιλιοστά και έχει βάρος 234 γραμμάρια. Το Snapdragon 8 Gen 2 υπάρχει και στο μοντέλο Porsche, μαζί με τριπλή camera. Στα 50 MP η κύρια και η υπερευρυγώνια και με ανάλυση 20 MP ο τηλεφακός.

Honor Pad 9

To Pad 9 είναι το νέο tablet της Honor, που έρχεται με το Snapdragon 6 Gen 1 chipset. Συνοδεύεται από επιλογές για 8/12GB RAM και 128/512GB αποθηκευτικού χώρου και δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτα MicroSD.

Η οθόνη του είναι τύπου IPS LCD, με διαγώνιο 12,1”, ανάλυση 2560 x 1600 pixels, αναλογία πλευρών 16:10, ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz και σε τυπική λειτουργία η φωτεινότητά της φτάνει τα 500 nits και για τη μέγιστη προστασία των ματιών διαθέτει επιλογή “Eye Comfort Display”.

Στο πίσω μέρος του υπάρχει camera με ανάλυση 13 MP διάφραγμα μεγέθους f/2.0 και auto focus. Είναι εφοδιασμένη με LED Flash και μπορείς να καταγράψει video 4K@30fps και 1080p@30fps. Η selfie camera είναι ποιότητας 8 MP, με f2,2 και υποστήριξη για λήψη video 1080p@30fps.

Με τα οκτώ του ηχεία – δύο σε κάθε πλευρά – είναι βέβαιο ότι θα απολαύσεις την αναπαραγωγή πολυμέσων, όμως απουσιάζει η κλασσική υποδοχή των 3,5 mm για σύνδεση συσκευών εξόδου για τον ήχο. Θα μπορέσεις πάντως να συνδέσεις ασύρματα ηχεία και ακουστικά, μέσω  Bluetooth.

Αντλεί την ενέργειά του από μπαταρία  8300 mAh, που φορτίζει ενσύρματα στα 35W μέσω USB Type-C.

Οι διαστάσεις του Honor Pad 9 είναι 278,2 x 180,1 x 7 mm και το βάρος του 559 γραμμάρια.

Συνοδεύεται από δική του θήκη και ένα Honor Magic Stylus. Τρέχει το λειτουργικό σύστημα Magic OS 7.2, που βασίζεται στο Android 13.

Honor MagicBook Pro 16

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της στο πλαίσιο της MWC 2024, η Honor αποκάλυψε το πιο ισχυρό laptop που έχει δημιουργήσει ως τώρα, το MagicBook Pro 16. Έρχεται με επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 155G, NVIDIA RTX 4060 GPU με 8GB VRAM, 1 TB αποθηκευτικού χώρου και 32 GB RAM. Ο μεταλλικός του σκελετός έχει λευκό χρώμα που μοιάζει με ουράνιο τόξο και για να επιτύχει αυτό το στυλ, η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποίησε την τεχνολογία 3D Coloring Spray.

Το MagicBook Pro 16 είναι εφοδιασμένο με πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους και Numpad στο δεξί του μέρος. Στις δύο πλευρές του υπάρχουν γρίλιες για την έξοδο του ήχου και στο κάτω μέρος του ένα αρκετά μεγάλο και άνετο, γυάλινο trackpad. Φαίνεται ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ηχητική εμπειρία με την Honor να έχει επιλέξει ένα setup έξι ηχείων, που υποστηρίζουν Spatial Audio. Το όλο πακέτο ολοκληρώνεται με δύο μικρόφωνα.

Η μεγέθους 16” οθόνη FullView έχει ανάλυση 3072 x 1920 pixels, με φωτεινότητα 500 nits. Καλύπτει πλήρως τα χρωματικά φάσματα DCI-P3 και sRGB, ενώ δεν απουσιάζει η υποστήριξη για HDR. Γύρω, γύρω της υπάρχουν περιθώρια μεγέθους 3 χιλιοστών, με το αποτέλεσμα να είναι μια αναλογία οθόνης/ κορμού της τάξης του 93%.

Ο ισχυρός επεξεργαστής Intel Core Ultra 7 155H είναι η νεότερη εξέλιξη των αναβαθμισμένων Intel Meteor Lake chips. Έχει 16 φυσικούς πυρήνες, έξι για επιδόσεις, οκτώ για αποδοτικότητα και δύο για αποδοτικότητα με χαμηλή κατανάλωση ισχύος, 22 threads και 2x Intel Gen3 Neural Compute Engines. Το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι το κλειδί για την πραγματοποίηση λειτουργιών του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών που στηρίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, όπως το background blur, το eye tracking και το generative fill. Πολύ δυνατή είναι και η NVIDIA RTX 4060 GPU, που με τα 8GB VRAM μπορεί να υποστηρίξει την αναπαραγωγή video games και περιεχομένου με υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Με σκοπό την καλύτερη δυνατή προστασία των δεδομένων των χρηστών, η είσοδος στο σύστημα πραγματοποιείται με Windows Hello μέσω του αισθητήρα ανάγνωσης που έχει τοποθετηθεί στο πλήκτρο power και μιας κάμερας με υπέρυθρες στο πάνω περιθώριο της οθόνης.

Το MagicBook Pro 16 παρέχει αυτονομία 10 ωρών, κάτι που επιτυγχάνεται με μια μπαταρία 75Wh. Το βάρος του είναι 1,86 κιλά.

The post MWC 2024: Η Honor παρουσίασε το Magic 6 Pro, το Porsche Design Honor Magic V2 RSR, το Pad 9 και το MagicBook Pro 16 appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
mwc, magic, pro, porsche, design, rsr, pad, porsche, design, magic, mwc, pad, pro, rsr, mobile, world, smartphones, tablet, laptop, ram, εταιρεία, ισχύ, dynamic, island, ημερολόγιο, videos, oled, camera, σημαίνει, ips, lcd, auto, focus, led, flash, video, usb, android, intel, nvidia, gpu, στυλ, hdr, background, blur, tracking, games, windows, power, blog, σταση εργασιας, ημερολόγιο, βαρκελωνη, ηχεια, κινα, κωτσοβολος, πλαισιο, φωτογραφιες, χαρτες, blog, flash, games, hdr, lcd, nvidia, ram, ακουστικα, εβδομαδες, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, δυνατοτητα, δικη, δοθει, υπαρχει, ενεργεια, εξελιξη, εξι, ερχεται, εταιρεία, ευρωπη, τεχνολογια, ιδια, ηχητικη, θηκη, ηχο, κυρια, κιλα, λειτουργια, λεπτομερειες, ληψη, μηνυματα, μπορεις, νοημοσυνη, οθονη, ουρανιο τοξο, ουρανιο, οκτω, περιβαλλον, πληκτρολογιο, σιγουρο, συνεχεια, στυλ, τοξο, ισχύ, ισχυρος, φιρμα, φτανει, χρωμα, auto, background, blur, mobile, dci, εφαρμογη, focus, γιορτη, gpu, γυαλινο, intel, island, ips, led, camera, laptop, λευκο, μοιαζει, windows, oled, πακετο, dynamic, πληροφοριες, power, σημαίνει, σκελετος, smartphones, tablet, tracking, usb, videos, world
Τυχαία Θέματα