H Sony αγοραζει τη Bungie για 3,7 δις

Ο Ιανουάριος του 2022 φαίνεται να είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του σύγχρονου gaming. Μετά την ανακοίνωση βόμβα για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 70 δισεκατομμύρια δολάρια, έρχεται μια εξίσου συνταρακτική αλλά αρκετά μικρότερη όσον αφορά

τα οικονομικά, ανακοίνωση από τη Sony για την εξαγορά της Bungie έναντι 3,7 δισεκατομμυρίων. Πολλοί φίλοι της εταιρίας σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την κίνηση της Sony ως απάντηση προς αυτή της Microsoft χωρίς όμως να υπολογίζουν πως πίσω από την Activision κρύβονται περισσότερα από 10 studio παιχνιδιών με ΑΑΑ τίτλους που αποφέρουν έσοδα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ενώ από την αντίθετη πλευρά η Bungie σχεδιάζει η ίδια τα παιχνίδια της.

Στην ανακοίνωση της, το Playstation κομμάτι της Sony, σημείωσε πως το Destiny το οποίο είναι το μόνο παιχνίδι αυτή τη στιγμή κάτω από την ομπρέλα της Bungie, θα συνεχίσει να είναι multiplatform και να διατίθεται τόσο σε Xbox, PC και Stadia, ωστόσο ψάχνουν να υποστηρίξουν και ακόμα περισσότερες πλατφόρμες πέρα από αυτές. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως η Bungie σχεδιάζει και αναπτύσσει ένα ακόμα παιχνίδι το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί και καμία παραπάνω πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή για αυτό. Δεδομένης της εξαγοράς από τη Sony δεν είναι καθόλου απίθανο το νέο IP της Bungie να μεταφερθεί ως exclusive τίτλος μόνο για τις κονσόλες Playstation και να μην δει κυκλοφορία σε αντίπαλα "στρατόπεδα". Αν και η εξαγορά πρόκειται για ένα μόνο studio, η Bungie είναι μια από τις παλαιότερες εταιρίες στον χώρο της ανάπτυξης παιχνιδιών και διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία, την οποία πλέον επωμίζονται και τα υπόλοιπα Playstation Studios.

Η ιστορία της Bungie ξεκινάει το 1991 γίνεται όμως γνωστή μέσα από τη σειρά παιχνιδιών HALO που σχεδιάζει και αναπτύσσει αποκλειστικά για το Xbox. Ο Master Chief της Bungie γίνεται η μασκότ του Xbox και καταφέρνει να βάλει την αμερικανική εταιρία στον χάρτη των κονσολών που μέχρι τότε κυριαρχούσε η Nintendo, Sony και Sega. Η συνεργασία της Bungie με τη Microsoft συνεχίζεται μέχρι το 2007 οπότε και αποσπάστηκε. Μετά την απόσπαση της συνεργάστηκε με την Activision για τη δημιουργία και παραγωγή του Destiny και του sequel Destiny 2 τα οποία αποδείχθηκαν μεγάλες επιτυχίες για την εταιρία αλλά όχι για την Activision. Το 2019 η Bungie εξαγόρασε τα δικαιώματα της Activision πάνω στο Destiny μετά από τις μέτριες πωλήσεις του Destiny 2 και έγινε η μόνη εταιρία που είχε λόγο πάνω στο διάσημο franchise.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post H Sony αγοραζει τη Bungie για 3,7 δις appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα