Μ.Τσαβούσογλου: Δεν είναι οριστική η απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου για το μνημόνιο με την Τουρκία

Αυτή η απόφαση δεν είναι οριστική δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης να αναστείλει το μνημόνιο με την Άγκυρα για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων.

Επικοινωνήσαμε με την κυβέρνηση της Λιβύης αμέσως μετά την απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης για

την αναστολή εκτέλεσης του τουρκολιβυκού μνημονίου. Εξακολουθεί να υποστηρίζει τη συμφωνία. Μας διαβεβαίωσε ότι προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες και μας είπε πως δεν θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη δικαστική απόφαση, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

“Υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία στις 3 Οκτωβρίου στο περιθώριο της επίσκεψής μας στην Τρίπολη. Το κείμενο είναι ένα μνημόνιο συμφωνίας και δεν χρειάζεται να περάσει από το κοινοβούλιο της Λιβύης.  Όπως ακριβώς τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε η Λιβύη με άλλες χώρες”, τόνισε.

Ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως η κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί πολύ σημαντική τη συμφωνία, ενώ ανέφερε πως παρακολουθούν στενά τις διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο της Λιβύης με απόφασή του, ανέστειλε τη συμφωνία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης πέρυσι με την Τουρκία.

Το εφετείο της Τρίπολης, το οποίο εξέδωσε την απόφαση, άφησε χώρο στην κυβέρνηση της Τρίπολης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

The post Μ.Τσαβούσογλου: Δεν είναι οριστική η απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου για το μνημόνιο με την Τουρκία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα