Κλιματική Αλλαγή!!! Μεγάλος διαγωνισμός και πολλές δράσεις!!!

09:51 5/12/2022 - Πηγή: Sch

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σχολείο μας και στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης το Πιλοτικό Πρόγραμμα που υλοποιεί ο  Δ. Πειραιά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή  Ένωση και την Περιφέρεια Αττικής, με τίτλο: 

«Πιλοτικός Μηχανισμός Ενημέρωσης, Πρόληψης, Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης, για τους κινδύνους που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή στο Αστικό περιβάλλον του Πειραιά»

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο

φαινόμενο. Οι μεγάλες πόλεις συμβάλλουν καθοριστικά στην αλλαγή του κλίματος, καθώς οι αστικές δραστηριότητες αποτελούν μείζονες πηγές εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων στα αστικά κέντρα περιορίζει τη βλάστηση και τους χώρους πρασίνου αυξάνοντας κατά συνέπεια τους κινδύνους που σχετίζονται με τη θερμότητα και τις πλημμύρες. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο αστικό περιβάλλον έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών, στη βιοποικιλότητα, στη διαθεσιμότητα και ποιότητα του νερού, στην κατανάλωση της ενέργειας και στην υποβάθμιση των υποδομών.

Σκοπός του Σχολείου μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας για να αποκτήσουν περιβαλλοντική-οικολογική  συνείδηση και  για να διορθώσουν ως μελλοντικοί πολίτες τα δικά μας λάθη... για ένα καλύτερο μέλλον ... για ένα περιβάλλον καθαρό, πράσινο, ασφαλές και δημιουργικό!!!

Τα παιδιά αφού είδαν το ενημερωτικό βίντεο συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο , απάντησαν σε ερωτήσεις, έπαιξαν σε διαφορετικούς ρόλους και εξέφρασαν τις δικές τους ανησυχίες για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή διαχείριση των φυσικών πόρων... Στη συνέχεια θα λάβουμε μέρος  στον Μαθητικό Εικαστικός Διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Δ. Πειραιά με θέμα «Το κλίμα αλλάζει και μας επηρεάζει Όλους. Αναλαμβάνουμε Δράση!»

Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας:  http://blogs.sch.gr/9dimpeir/2022/12/04/pilotiko-program…sto-scholeio-mas

Keywords
Τυχαία Θέματα