Πρόγραμμα REFUGE-ED : Σύγχρονες πρακτικές ένταξης μαθητών στο αναβαθμισμένο σχολείο!!!

09:48 5/12/2022 - Πηγή: Sch

άλλη μια υπέροχη δράση έλαβε χώρα στο Σχολείο μας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 με πρωταγωνιστές αυτή την φορά  τα τρελοζουζούνια του Α2 !!!

Θέμα :

"Αποτελεσματικές πρακτικές στην εκπαίδευση,  στην ψυχική υγεία και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη για την ένταξη των παιδιών προσφύγων".

Το Σχολείο μας φιλοξένησε 25 καθηγητές και ερευνητές μεταπτυχιακούς φοιτητές  από 7 Πανεπιστήμια της Ευρώπης... την Ιταλία, τη Δανία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία, τη Σουηδία, την Ισπανία... και την Ελλάδα!!!

Με σταθμό το δικό

μας   Σχολείο μας - το πρώτο στην Ελλάδα- συνεχίζεται η έρευνα και η προσπάθεια δημιουργίας καλών πρακτικών  στην εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την ομαλή ένταξη  στο σχολικό περιβάλλον μαθητών, που προέρχονται από  διαφορετικά περιβάλλοντα και κυρίως από οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καλύτερο μέλλον σε μια άλλη χώρα.

Παρουσιάσαμε το Εκπαιδευτικό μας σύστημα και τις πρακτικές που υλοποιούνται στην χώρα μας για την ενίσχυση και ενσωμάτωση μαθητών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στο εκπαιδευτικό σύστημα από το δημοτικό σχολείο…

Λίγα λόγια για το Έργο...

Το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο REFUGE-ED είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται με στόχο την προώθηση της ένταξης των παιδιών, με έμφαση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο. Το έργο υλοποιείται σε 7 χώρες με τη συνεργασία οργανώσεων από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Δανία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ισπανία  και τη Σουηδία και τα ακόλουθα πανεπιστημιακά ιδρύματα: Universidad Autonoma de Barcelona, Universita Degli Studi di Firenze, New Bulgarian University, Dublin College of Queen Elisabeth.

Στη συνέχεια η ομάδα παρακολούθησε αποσπάσματα από το πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο  "Διαλογικές  Συναντήσεις" και παρέα  τα τρελοζουζούνια του Α2 που με τη βοήθεια της δασκάλας τους  κ. Κωστοπούλου Λαμπρινής ,  έδειξαν με τον δικό τους τρόπο πώς στο Σχολείο μας αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα και ενισχύουμε την ένταξη ευάλωτων ομάδων!!!

Η Παρουσία ..

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - PROGRAMMA REFUGE-ED 2-12-2022-1-40

Περισσότερα στο blog μας  http://blogs.sch.gr/9dimpeir/2022/12/05/programma-refuge…mismeno-scholeio/

Keywords
Τυχαία Θέματα