Η Έμπνευση που φέρνει ο “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Ένα Ταξίδι στον Κόσμο της Φύσης και της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

10:54 6/11/2023 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Αριστοτελείου Κολλεγίου στο πρόγραμμα «Σχολείο - Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την περιβαλλοντική οργάνωση "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ".

Οι μαθητές συνομίλησαν με την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος κα Μαρία Γλουφτσή για την περιβαλλοντική κρίση και το πώς επηρέασε τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας. Η οργάνωση "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" έχει ως αποστολή την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας

η κα Μαρία Γλουφτσή μίλησε για τις περιπέτειες και τις εμπειρίες της στην οργάνωση «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και τόνισε την ανάγκη να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον. Με ενθουσιασμό μας μίλησε για τα άγρια ζώα, τα οικοσυστήματα και τις απειλές που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει στην προστασία τους.

Ενθάρρυνε τους μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και να δράσουν στο πλαίσιο του ρόλου τους – μαθητές / πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - ως φύλακες της φύσης. Τους ενθάρρυνε να σκέφτονται βιώσιμες πρακτικές, να στηρίζουν περιβαλλοντικά έργα και να είναι οι «φωνές» για την προστασία του πλανήτη μας.

Οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν ότι είναι μια ευκαιρία να αγκαλιάσουν τη φύση, να μάθουν και να ενεργούν για να διασφαλίσουν έναν βιώσιμο κόσμο για το μέλλον τους.

Την δράση οργάνωσαν στις 2 Νοεμβρίου 2023, ώρα 10:30-11:30 οι συντονιστές του προγράμματος EPAS για το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Παπαζέτης Κων/νος (φιλόλογος), Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος) και Δάρδας Γιώργος (καθ. Πληροφορικής)

Keywords
Τυχαία Θέματα