Νηπιαγωγείο Ριζαριού: Συμμετοχή σε Erasmus+ KA1,ως φορέας υποδοχής κι επιμόρφωσης

10:21 2/11/2023 - Πηγή: Sch

Συμμετοχή σε Erasmus + KA1 ,κινητικότητα προσωπικού 2022-2023

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησαν για την πατρίδα τους, την όμορφη Μαγιόρκα την προηγούμενη εβδομάδα οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί που επισκέφτηκαν την πόλη μας στο πλαίσιο του Erasmus+ KA1,Staff mobility/Job Shadowing 2022-2023 και συγκεκριμένα το Νηπιαγωγείο Ριζαριού, με σκοπό την επιμόρφωσή τους στη χρήση της Νέας Τεχνολογίας ,της ρομποτικής και της μεθόδου STEM στη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης.

Υπεύθυνη επιμόρφωσης ήταν η προϊσταμένη

του Νηπιαγωγείου Ριζαριού κ. Μαγκιώση ‘Αννα και φορέας υποδοχής το Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων.

Οι Ισπανοί συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υποδειγματικές διδασκαλίες με τη συμμετοχή παιδιών που παρουσιάστηκαν από την κ Μαγκιώση Αννα και Παπαγιάννη Αικατερίνη ,Νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Ριζαριού και υπεύθυνη πρωϊνού τμήματος, τόσο πάνω στη χρήση των ΤΠΕ στο Νηπιαγωγείο ,όσο και σενάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM που επιλέχτηκαν για την επιμόρφωσή τους.

Πήραν μέρος επίσης στις καθημερινές δραστηριότητες του σχολικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου και παρακολούθησαν υποδειγματικές διδασκαλίες ρομποτικής, μεθόδου STEM και κωδικοποίησης με τη συμμετοχή των παιδιών και συμμετείχαν με υποβολή δραστηριότητας στον χάρτη Code Week ,καθοδηγούμενοι από την κ Μαγκιώση η οποία τυγχάνει να είναι και Leading Codeweek Teacher.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας επισκέφτηκαν εκτός από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού που ήταν ο φορέας υποδοχής και επιμόρφωσης ,το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων ( Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και το πρότυπο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο της κ Ελευθερίας Μπλέτσα "Παιδικό όνειρο" ώστε να έχουν μια πληρέστερη εικόνα των ελληνικών σχολείων.

Η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού Νηπιαγωγείου κ Μπλέτσα και τα νηπιάκια της μας περίμεναν με μικρές κι όμορφες εκπλήξεις ,αφού μας υποδέχτηκε με κέρασμα την παραδοσιακή πίτα μπατζίνα και ελληνικό καφεδάκι ,ενώ τα παιδιά ντυμένα με παραδοσιακές στολές της Ισπανίας έκλεψαν τις εντυπώσεις, χορεύοντας στους ρυθμούς του Φλαμένγκου !

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, γειτονικό σχολείο με το Νηπιαγωγείο Ριζαριού, οι ξένοι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στον σχολικό χώρο από τον υποδιευθυντή του σχολείου κ Παπαδόπουλο Γεώργιο ,ο οποίος και παρουσίασε τις δράσεις του σχολείου μέχρι σήμερα ,τα βραβεία και τις διακρίσεις του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις τάξεις, να μιλήσουν με τα παιδιά και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Επίσης επισκέφτηκαν ιστορικά μνημεία κι άλλα αξιοθέατα της περιοχής των Τρικάλων όπως τα Μετέωρα ,το γεφύρι της Πύλης, το κάστρο των Τρικάλων, το πάρκο του Ματσόπουλου, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Οθωμανικό τέμενος και τον Μητροπολιτικό ναό των Τρικάλων, και είχαν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα της παραδοσιακής και σύγχρονης κουζίνας της περιοχής μας.

Η κινητικότητα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με την Εθνική αρχή της Ισπανίας.

Τα σχολεία που έχουν εμπλακεί στη δράση πρόκειται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο μέλλον με αντίστοιχες κινητικότητες κι από τα δύο μέρη.

To σχέδιο είναι απόρροια των σχεδίων Erasmus KA2 με θεματολογία τον ενσωμάτωση ICT,STEM και ρομποτικής ”που υλοποιήθηκαν από το Νηπιαγωγείο Ριζαριού κατά το διάστημα 2018-2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα