Διαγωνισμός Μαθηματικών “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

10:42 3/2/2023 - Πηγή: Sch

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34, 106 79 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2103616532 ‐ 3617784 ‐ Fax: 2103641025
e‐mail : [email protected]
Ιστότοπος:  www.hms.gr

Το 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε για τους συνδρομητές του νέου περιοδικού της Εταιρείας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό, τον  «ΠΥΘΑΓΟΡΑ», ο οποίος

έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση. Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο, και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

Πότε θα διεξαχθεί 

Ο 5ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023. Η διάρκειά του είναι μιάμιση ώρα. Υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων: 1η ομάδα: Β΄ Δημοτικού, 2η ομάδα: Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού, 3η ομάδα: Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, 4η ομάδα: Α΄ Γυμνασίου. 5η ομάδα: Β΄ Γυμνασίου και 6η ομάδα: Γ΄ Γυμνασίου.

Πού και πώς θα διεξαχθεί

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως. Οι εγγραφές γίνονται σε επιλεγμένα κέντρα τα οποία θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
https://pythagoras.hms.gr/hms_view/kentra.php 

Ποιοι συμμετέχουν

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν μαθητές από την Β΄ τάξη Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» μέχρι και 7 Μαρτίου 2023.  Η συνδρομή στο περιοδικό και παράλληλα η εγγραφή στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά στα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Την απόφαση του ΥΠΑΙΘ   Αναλυτικές πληροφορίες για τον νέο διαγωνισμόΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα