Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας: Η σπαρακτική εικόνα των γονιών του πάνω από τον τάφο – «Όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ»

Σπαρακτικές ήταν οι εικόνες στη χθεσινή κηδεία του 29χρονου Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, με τους γονείς του να μην αντέχουν όταν αντίκρισαν το λευκό φέρετρο.

Σπαρακτικός ο επικήδειος της μητέρας του υποσμηναγού: «Αγόρι μου γλυκό…»

Η μητέρα του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα συντετριμμένη εκφώνησε τον επικήδειο για τον γιο της.

«Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα. Ο καλύτερος αδελφός, ο καλύτερος εγγονός, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου» είπε.

«Για μένα ήσουν είσαι και θα είσαι

το παιδί μου. Είμαι υπερήφανη» συνέχισε με λυγμούς.

«Όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος» τόνισε, ενώ στο τέλος διάβασε τους στίχους του τραγουδιού “ο αετός πεθαίνει στον αέρα”.

Ράγισαν καρδιές και με τον επικήδειο του πατέρα του του 29χρονου συγκυβερνήτη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «ως νέος άνθρωπος ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς: να εκμηδενίσει το «εγώ» του».

Ο πατέρας του πρόσθεσε: «Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εσείς». Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα του κόσμου. Μακάρι να τον μνημονεύει η Πατρίδα κάπου – κάπου. Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Και όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του: «πατέρα, η Πατρίδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα». Το μόνο παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Νωρίς, αλλά γεμάτος Ελλάδα. Καλό ταξίδι».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας, – Όσο,marios michail touroutsikas, – oso