Τάρτα κερασιών με εύκολη ζύμη

Χρόνος: 1 ώρα + ½ ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 8 άτομα):

Ζύμη:

1 1/3 φλ. (200 γρ.) απλό αλεύρι

1/4 φλ. ζάχαρη

½ κοφτό κουταλάκι αλάτι

150 γρ. (2/3 φλ.) λιωμένο βούτυρο

Γέμιση:

5-6 φλ. (1 1/4 – 1 1/3 κιλό) μεγάλα κεράσια με βγαλμένα τα κουκούτσια

½ φλ. νερό

4 κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

2/3 φλ. ζάχαρη

1 κουταλιά Kirsch, ή μπράντι (προαιρετικά)

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε την ζύμη για την τάρτα:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι, κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και ρίχνετε μέσα το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε το μίγμα να μαζευτεί σε ζύμη, την μεταφέρετε σε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 25 εκ. (καλύτερα με αποσπώμενο πάτο)

Πιέζετε τη ζύμη με την παλάμη και τα δάχτυλά σας, να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλευρά της φόρμας. Την τρυπάτε παντού με πιρούνι και την ψήνετε στο φούρνο για 25-50 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει για ½ τουλάχιστον ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε το κορν φλάουερ στο νερό για να διαλυθεί και να μην υπάρχουν κουβαράκια. Βάζετε τα κεράσια με το λεμόνι, η ζάχαρη και το κορν φλάουερ διαλυμένο στο νερό σε ένα κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το μίγμα ανακατεύοντάς το συχνά, για 10 λεπτά. Προσθέτετε προς το τέλος το Kirsch, ή το μπράντι (αν θα βάλετε).

Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Το αδειάζετε στην τάρτα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς (θα πήξει περισσότερο). Σερβίρετε την τάρτα κρύα, πασπαλίζοντάς την, αν θέλετε, με ζάχαρη άχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τάρτα,tarta