Νιόκι αναρής µε σος σπανάκι γκοργκονζόλα

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φρέσκια αναρή

2 αβγά

½ φλ. τριµµένη παρµεζάνα

1 γερή πρέζα τριµµένο µοσχοκάρυδο

1 φλ. περίπου αλεύρι (όσο χρειαστεί)

αλάτι, πιπέρι

Για το σος σπανάκι- γκοργκονζόλα:

2 δέσµες σπανάκι τα φύλλα χωρίς µίσχο (ή καλύτερα 4 φλ. τρυφερό σπανάκι για σαλάτα)

1 ½ φλ. κρέµα γάλακτος

4 κουταλιές λευκό, ξηρό κρασί

100 γρ. τυρί γκοργκονζόλα, θρυµµατισµένο (ή άλλο µπλε τυρί)

1 πρέζα τριµµένο µοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Νιόκι (gnocchi): Χτυπάτε µε το µίξερ την αναρή µε τα αβγά,

την παρµεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το µοσχοκάρυδο, µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα. Χτυπάτε µέσα όσο αλεύρι µπορείτε µε το µίξερ και ύστερα αδειάζετε το µίγµα σε µια λεκάνη και ανακατεύετε µέσα όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει µια ζύµη µαλακή, που να µην κολλά στα δάχτυλα. Την πλάθετε σε 4 µπάλες και τις τυλίγετε σε αλευρωµένη επιφάνεια για να γίνουν µακριά µπαστούνια, πάχους 1 ½ εκ. περίπου. Ύστερα, τα κόβετε µε κοφτερό µαχαίρι τετράγωνα κοµµατάκια (µήκους 1 ½ εκ. περίπου) και τα απλώνετε πάνω σε ελαφρά αλευρωµένο δίσκο ή ταψί. Τα κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τα χρησιµοποιήσετε.

Πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε µπόλικο αλατισµένο νερό σε µια κατσαρόλα. Όταν κοχλάσει, ρίχνετε µέσα τα νιόκι και τα βράζετε µέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.

Στο µεταξύ, ετοιµάζετε τη σάλτσα: Ξεπλένετε το σπανάκι και το βάζετε σε µια µικρή κατσαρόλα µε όσο νερό κόλλησε στα φύλλα του σε µέτρια φωτιά, και το ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να µαραθεί. Προσθέτετε την κρέµα γάλακτος, το κρασί και την γκοργκονζόλα και ανακατεύετε το µίγµα µέχρι να λιώσει το τυρί. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά (η γκοργκονζόλα είναι αλµυρή) και προσθέτετε το µοσχοκάρυδο.

Στραγγίζετε τα νιόκι και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνετε µε τη σάλτσα τους, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα