Cupcakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού

Προσθήκη στα αγαπημένα

Yλικά

60 γρ. κακάο250 ml νερό κοχλαστό50 γρ. πραλίνα φουντουκιού60 ml γάλα πλήρες300 γρ. αλεύρι φαρίνα1/2 κ.γλ. baking powder1/2 κ.γλ. baking soda1/2 κ.γλ. αλάτι250 γρ. βούτυρο ανάλατο330 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας3 αυγά24 μπισκότα στρογγυλά24 κ.γλ. περίπου πραλίνα φουντουκιού (θα χρειαστείτε περίπου 400 γρ. σύνολο)

Για σοκολατένια επικάλυψη

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα75 γρ. ζάχαρη άχνη200 γρ. βούτυρο ανάλατο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους

175 °C. Βάζετε χάρτινες θήκες για cupcakes σε δυο ταψιά για cupcakes, 12 τρύπες το κάθε ένα. Τοποθετήστε ένα μπισκότο OREO στη βάση της κάθε θήκης. Βάζετε από πάνω ένα γεμάτο κουταλάκι πραλίνα φουντουκιού. Αφήνετε κατά μέρος.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το κακάο, τις 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και το κοχλαστό νερό. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking, τη σόδα και το αλάτι.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας και κτυπάτε να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα.

Προσθέστε περίπου το 1/3 από το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο. Προσθέστε το μείγμα κακάο-πραλίνας φουντουκιού. Κτυπάτε να αναμειχθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αναμείξετε.

Γεμίστε τις θήκες των cupcake με το μείγμα. Ψήνετε για 20 λεπτά.

Για σοκολατένια επικάλυψη

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει.

Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα (αφού κρυώσει αλλά να είναι ρευστή) και κτυπήστε να αναμειχθεί. Καλύπτετε το κέικ και φτιάξτε σχήματα με κορνέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cupcakes,