Τι τρώμε την 25η Μαρτίου; Μπακαλιάρος τηγανητός σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι και όλα τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

22:33 22/3/2021 - Πηγή: Argiro
 Έφτασε η 25η Μαρτίου 2021. Μια σημαδιακή ημερομηνία αφού φέτος γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης του 1821.

Από τότε μέχρι και σήμερα, ο τηγανητός μπακαλιάρος με κουρκούτι και η παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί ή με πατάτα, είναι παραδοσιακά το εθιμοτυπικό φαγητό της 25ης Μαρτίου.

Ο

τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά δεν λείπει από κανένα τραπέζι στην Ελλάδα αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Για να έχεις μπακαλιάρο τηγανητό στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία για το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου.

Δες εδώ πως ξαρμυρίζω τον μπακαλιάρο και πώς τον προετοιμάζω για να μαγειρευτεί.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί «γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Μπακαλιάρος στο πιο τραγανό κουρκούτι

Ο τηγανητός μπακαλιάρος γίνεται με κουρκούτι. Εδώ θα βρεις το πιο τραγανό κουρκούτι για τηγανητό μπακαλιάρο και όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα, για να ροδίσει ο μπακαλιάρος και να μείνει τραγανό το κουρκούτι του.

Ο χυλός για κουρκούτι μπακαλιάρου, είναι μια εύκολη συνταγή. Το κουρκούτι χυλός με μπίρα παραμένει τραγανό μετά το τηγάνισμα και θα σε ξετρελάνει.

Αυτή την ημέρα εκτός από μπακαλιάρο σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι από χυλό μπίρας, φτιάχνουμε και τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου.

Οι «μπακαλιαροκροκέτες» είναι από τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά.

Μπακαλιαροκροκέτες με μπύρα από την Αργυρώ ΜπαρμπαρίγουΤα συνοδευτικά του μπακαλιάρου

Συνοδεύουμε πάντα με σκορδαλιά πατάτας ή σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια.

Σκορδαλιά με καρύδια

Mπακαλιάρος τηγανητός σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι και όλα τα μυστικά του

Το πιο βασικό σε όλες τις συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι το σωστό ξαρμύρισμά του, αρκετές ώρες πριν το τηγάνισμα στο καυτό ελαιόλαδο.

Τη σκορδαλιά με πατάτα, που γίνεται αλοιφή και κατάλευκη με τα μυστικά που σας δίνω, ή την παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, μπορείς να τις φτιάξεις 2-3 ημέρες πριν και να τις συντηρήσεις στην συντήρηση του ψυγείου σου. Πάντα κλεισμένες αεροστεγώς σε γυάλινα μπολ με καπάκι. Η σκορδαλιά γίνεται πιο δυνατή μετά από 2-3 ημέρες.

Μπορείς να φτιάξεις σκορδαλιά ροζ με παντζάρια ή σκορδαλιά πράσινη με αβοκάντο. Όλα στα έχω εδώ.

Παραδοσιακά την 25η Μαρτίου, ετοιμάζουμε και «χόρτα βραστά σαλάτα»  καθώς και παντζάρια σαλάτα.

Εδώ σας έχω μια δροσερή παντζαροσαλάτα.

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι: Δες τη συνταγή εδώ!

Για αυτή την ημέρα φτιάξε κι ένα γλυκό «εύκολο σάμαλι νηστίσιμο» για να ολοκληρώσεις το γιορτινό τραπέζι.

Σάμαλι εύκολο και νηστίσιμο με όλα τα μυστικά του

Καλή επιτυχία,

χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

The post Τι τρώμε την 25η Μαρτίου; Μπακαλιάρος τηγανητός σκορδαλιά με τραγανό κουρκούτι και όλα τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου appeared first on Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα