Συνταγη για κεικ απλο – γνώρισέ το από την Αργυρώ

18:47 27/8/2021 - Πηγή: Argiro
Κεικ απλο

Είτε το πούμε στην Αγγλική «cake» είτε το πούμε στην Ισλανδική «kaaks», ή ακόμη και στην Αρχαία Ελληνική «πλακούς», το όνομα εκφράζει μόνο το σχήμα. Το κέικ όμως συνεχίζει να ξετρελαίνει τον ουρανίσκο μας και να εξιτάρει τη φαντασία μας. Δεν υπάρχει μόνο μία συνταγη για κεικ

απλο, αλλά πολλές απολαυστικές συνταγες για κεικ που αφορούν όλα τα γούστα! Η συνταγη κεικ που θα επιλέξεις δεν αρκεί για να το πετύχεις. Υπάρχουν μυστικά στον τρόπο παρασκευής του γλυκού ή αλμυρού κέικ που θα φτιάξεις. Αυτά θα το κάνουν ένα υπέροχο κέρασμα στο οποίο κανείς δε θα μπορεί να αντισταθεί. Για να ακούς συχνά την ατάκα «δεν το χορταίνω το κέικ σου», καλό θα είναι να εμπιστευτείς τα μυστικά μου. Αργυρώ και κέικ σημαίνει επιτυχία.… γιατί η επιτυχία για το κεικ απ’ την αργυρω μπαρμπαριγου βασίζεται και στη σωστή επιλογή των συστατικών. Αλλά και στον προσεχτικό τρόπο παρασκευής.

Κάποια από τα συστατικά μας στη συνταγη για κεικ απλο δεν πρέπει να φαίνονται. Πρέπει να  διαλύονται άμεσα για να συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που κάνουν τις συνταγες για κεικ πρώτες στην επιλογή μας.  Για ένα πρωινό γεύμα, ένα δεκατιανό, ένα κέρασμα πριν ή μετά το φαγητό, ένα απογευματινό συνοδευτικό με το τσάι μας, κι ας μην είμαστε αγγλοσάξονες, βρε αδερφέ! Όταν βουτυρώνουμε τη φόρμα για το κέικ μας δε λιώνουμε το βούτυρο. Θέλουμε την υφή του στα τοιχώματα της φόρμας για να αγκαλιάσει τη ζύμη μας και να τη μαλακώσει τόσο όσο!

Συνταγη για κεικ απλο ……

Όταν ακούω «συνταγες για κεικ απλο» σκέφτομαι ότι οι συνταγες για κεικ είναι πολλές. Τόσες όσες τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συν τους συνδυασμούς που μπορούμε να κάνουμε ακόμη και σε μια κλασσική συνταγη για κεικ.» Το κέικ το αντιμετωπίζω σαν ένα γευστικό ηφαίστειο. Μπορεί η λάβα – γεύση του να έχει λίγα, βασικά συστατικά. Μπορεί όμως να κρύβει και πολλά, περίεργα ίχνη πετρωμάτων – υλικά  που να κάνουν την αίσθηση στη γλώσσα και τα χείλη μας να απογειωθεί. Δε μιλάμε βέβαια πλέον για απλό κέικ, αλλά για το αργυρώ κέικ!!!

και λιγο σοκολάτα…

Τώρα έχω μπροστά μου το απόλυτο σοκολατένιο κεικ αργυρω μπαρμπαριγου, που φτιάχνω με λαχτάρα και χαρά, και βγαίνει αφράτο… μόλις κρυώσει ρίχνω και τη σοκολάτα από πάνω σαν καταρράκτη, και σκέφτομαι ότι το κέικ εμφανίζεται και σαν αγγλικό ρητό, για να δείτε πόσο το αγαπάμε… «have one’s cake and eat it too = και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», και λέω από μέσα μου «a piece of cake = ευκολάκι» και το τρώω!

Το άρθρο Συνταγη για κεικ απλο – γνώρισέ το από την Αργυρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα