Ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα

18:37 27/8/2021 - Πηγή: Argiro
Ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα γιατί Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δε γίνεται!

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνεται; Ή μάλλον χωρίς ευκολα

τραγανα μελομακαρονα με σιμιγδαλι; Φυσικά και δεν γίνεται! Στη μάχη μελομακάρονα ή κουραμπιές έχει φανεί ότι κερδίζουν τα μελομακάρονα. Κι είναι λογικό αφού η μελένια γεύση τους μαζί με το καρυδάκι τα κάνει ακαταμάχητα. Οι συνταγές για μελομακάρονα είναι πολλές και η καθεμία έχει το δικό της κοινό που απευθύνεται. Όλοι, όμως, ψάχνουμε μια συνταγή για ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που πρέπει αυστηρά να προσέχουν τι καταναλώνουν για την υγεία τους. Γι’ αυτούς υπάρχουν τα μελομακαρονα χωρις γλουτενη, τα μελομακαρονα με βρωμη και τα μελομακάρονα με στεβια.

Ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα

Για ευκολα μελομακαρονα δεν χρειάζεται κόπος για να τα φτιάξεις για δύο λόγους. Πρώτον, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι απλά και σίγουρα θα τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Δεύτερον, την εύκολη συνταγή για ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα την έχει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που όχι μόνο θα σου λύσει τα χέρια αλλά θα σε κατευθύνει σωστά ώστε να αποφύγεις λάθη και θα σου λυθούν απορίες.

Το ζυμάρι για τα μελομακάρονα είναι πολύ απλό καθώς τα βασικά υλικά του είναι αλεύρι, ζάχαρη, λάδι και χυμός πορτοκαλιού ενώ στο τέλος σιροπιάζονται με μέλι και πασπαλίζονται με καρύδια ή άλλον ξηρό καρπό. Τα υλικά αυτά δείχνουν και τον δρόμο για την θρεπτική αξία των μελομακάρονων. Ελαιόλαδο, μέλι, ξηροί καρποί και μπαχαρικά είναι τα υλικά που προσδίδουν θρεπτική ποιότητα στα μελομακάρονα που την χρειαζόμαστε μέσα στο συνονθύλευμα γλυκών που επικρατούν τα Χριστούγεννα.

Για να γίνουν ακόμα πιο λαχταριστά τα ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει τη συνταγή για τραγανα μελομακαρονα με σιμιγδαλι. Το σιμιγδάλι θα βοηθήσει τα μελομακάρονα να ρουφήξουν περισσότερο σιρόπι και θα γίνουν πιο μελωμένα. Από την άλλη για να πετύχουμε τα τραγανα μελομακαρονα με σιμιγδαλι χρειάζεται το σπορέλαιο και κονιάκ. Το σπορέλαιο δίνει αυτή την τραγανότητα όταν χτυπιέται με την ζάχαρη για πολύ ώρα.

Κάπως, έτσι, τα ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα είναι παιχνιδάκι να τα φτιάξεις αυτά τα Χριστούγεννα!“Υγιεινά” μελομακάρονα

Συνήθως τα γλυκά για κάποια άτομα με προβλήματα υγείας είναι απαγορευτικά. Ευτυχώς, όμως, έχουν βρεθεί τρόποι και συνταγές για να απολαμβάνουν όλη την γλυκιά λιχουδιά. Έτσι, για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη υπάρχουν τα μελομακαρονα χωρίς γλουτενη. Για άτομα που έχουν προβλήματα με το σάκχαρό τους υπάρχουν τα μελομακαρονα με στεβια. Για άτομα που προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, ακόμα και τις μέρες των Χριστουγέννων, υπάρχουν τα μελομακαρονα με βρωμη.

Μελομακαρονα χωρις γλουτενη

Στο εμπόριο κάλλιστα και πολύ εύκολα μπορείς να βρεις αλεύρια χωρίς γλουτένη. Το αλεύρι είναι το υλικό που δημιουργεί προβλήματα σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Αν το αντικαταστήσεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην φάει κάποιος τα μελωμένα μελομακαρονα.

Μελομακάρονα με στεβια 

Ο σακχαρώδης διαβήτης προτρέπει τα άτομα που πάσχουν να είναι υπέρμετρα προσεκτικοί με την κατανάλωση κάθε είδους υδατάνθρακα και ζάχαρης. Γλυκό χωρίς ζάχαρη όμως γίνεται; Και φυσικά γίνεται αφού και για τα μελομακαρονα υπάρχει το γλυκαντικό στεβια. Δοκίμασε να φτιάξεις τα μελομακάρονα με στεβια της Αργυρώς που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα κλασικά μελομακάρονα. Επίσης, θα λάβεις και λιγότερες θερμίδες!

Μελομακαρονα με βρωμη

Η βρώμη ως δημητριακό με χαμηλή θερμιδική αξία και πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες μπορεί να εκτοξεύσει τη θρεπτικότητα των μελομακάρονων. Για αυτούς που ακολουθούν υγιεινά πρότυπα διατροφής τα μελομακαρονα με βρωμη είναι το ιδανικό γλυκό των Χριστουγέννων.

Αναφέραμε τα ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα και τα “υγιεινά” μελομακάρονα. Όλες οι συνταγές για μελομακαρονα χωρις γλουτενη, μελομακαρονα με στεβια και μελομακαρονα με βρωμη θα τις αγαπήσετε όπως την κλασική. Αφού υπάρχουν τρόποι να προσέχουμε και τις γιορτινές μέρες χωρίς στερήσεις γιατί να μην τους ακολουθήσουμε;

Μελομακαρονα απ΄ την Αργυρω

Το άρθρο Ευκολα μελομακαρονα με λιγα υλικα εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευκολα,efkola