Brunch στην Αθηνα

13:25 27/8/2021 - Πηγή: Argiro
Είσαι για brunch;

Άργησες να ξυπνήσεις; Καθυστέρησες να ετοιμαστείς;; Παρέλειψες το πρωινό σου γεύμα;;; Το brunch είναι εδώ για εσένα συνδυάζοντας πρωινό και μεσημεριανό γεύμα (br-eakfast + l-unch)  για να έχεις ενέργεια και υπέροχη διάθεση. Απο το πρωί μέχρι τις πρώτες απογευματινές σου ώρες! Μπορεις να βρεις παντου ιδεες για brunch συνταγες

είναι όλο εκπλήξεις για εσένα και την παρέα σου. Στο σπίτι, στη βόλτα, στον εργασιακό σου χώρο. Είτε δημιουργήσουμε εμείς ένα δικό μας brunch menu είτε επιλέξουμε κάποιο από τους καταλόγους των εστιατορίων – café που βρίσκονται στην brunch αθηνα και όχι μόνο, θα μας αποζημιώσει γευστικά.

Υπάρχουν πολλές νόστιμες και υγιεινές ιδεες όπως ομελετα με ασπράδια, κέικ αλμυρά ή γλυκά, σαλάτες λαχανικών ή φρούτων, παραλλαγές αλμυρογλυκών πιάτων…. Πεντανόστιμες brunch συνταγες με ελληνικό ή ξένο χαρακτήρα μάς περιμένουν να τις δημιουργήσουμε και να τις απολαύσουμε. Αν θέλουμε στο brunch menu μας να πρωταγωνιστήσει η ελληνική παράδοση είτε φτιάξουμε ένα brunch Αθηνα είτε δοκιμάσουμε ένα στην επαρχία, θα εστιάσουμε σε ότι παράγει η γη και στα πιάτα που αντιπροσωπεύουν την κάθε περιοχή.

Δεκατιανό στα Ελληνικά!

Στην  Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, για παράδειγμα, δε μπορούμε να μην προτιμήσουμε τις υπέροχες πίτες τους, με ή και χωρίς φύλλο. Το γάλα, τα αυγά και τα αλλαντικά της Στερεάς Ελλάδας δημιουργούν σίγουρα μια απίθανη ομελετα φουρνου. Κι αν δεν επιλέξουμε λάδι, ξύδι και μουστάρδα Πελοποννήσου θα είναι σφάλμα μεγάλο! Όσο για τα τυριά, το κρασί και τα τοπικά γλυκίσματα της Κρήτης, αλλά και των περισσότερων νησιών της χώρας μας, κλέβουν πάντα την παράσταση σε όλες τις ιδεες για brunch συνταγες!!!

Πως μπήκε στη ζωή μας

Πώς εμφανίστηκε στη ζωή μας, όμως; Έτσι απλά ξυπνήσαμε ένα πρωί κι είπαμε να ενώσουμε πρωινό και μεσημεριανό γεύμα ή μήπως η όλη ιδέα είχε κάποιο νόημα, κάποιο σκοπό;; Τα brunch menu κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αγγλία τον 19ο αιώνα. Στόχος ήταν να δικαιολογήσουμε και να περιποιηθούμε του ξενύχτηδες του Σαββατόβραδου, που γλέντησαν, ήπιαν και τους βρήκε το ξημέρωμα της Κυριακής. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια λοιπόν! Πάει το πρωινό Κυριακάτικο γεύμα, το χάσαμε. Δε μπορούμε βέβαια με το που ξυπνήσουμε να φάμε μεσημεριανό.  Eειδή θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο και θρεπτικό, δίχως ενοχές. Απολαμβάνουμε τις πολλές και νόστιμες brunch συνταγες στην Αθηνα  μόνοι ή με καλή παρέα.  Kάπως έτσι λοιπόν τα Σαββατοκύριακα έγινε αγαπημένη συνήθεια.

Κλείνοντας -γιατί είναι η ώρα να φτιάξω κι εγώ και να απολαύσω το δικό μου  – να αναφέρουμε ότι οι πρώτες ιδεες για brunch στην ιστορία του φαγητού περιλάμβαναν ζεστά ροφήματα, γάλα, δημητριακά, φρούτα, γλυκά, αλλά και τροφές που προέρχονταν από το κυνήγι της συγκεκριμένης ημέρας. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και την είσοδο της εργαζόμενης κι ανεξάρτητης γυναίκας στο Κυριακάτικο τραπέζι, διάφορα αλκοολούχα ποτά μπαίνουν στο brunch menu και κάνουν τους ανθρώπους πιο χαλαρούς, ευδιάθετους και χαρωπούς. Πιες κι ένα ποτηράκι, πες κι ένα τραγουδάκι δηλαδή…

Το άρθρο Brunch στην Αθηνα εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα