Τηλεόραση: Η αντεπίθεση των σίριαλ στον καιρό των ριάλιτι

22:03 22/10/2020 - Πηγή: Youfly

Η χρονιά που η μυθοπλασία έκανε τη μεγάλη επιστροφή της. Μ΄αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη δεδομένη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση με τα σίριαλ και τα ριάλιτι.

Μπορεί η φετινή σεζόν να είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών από την άποψη του ανταγωνισμού. Μπορεί δεκάδες εκπομπές να προσπαθούν να κερδίσουν ένα μέτριο ποσοστό τηλεθέασης προκειμένου να επιβιώσουν. Μπορεί το ποσοστό του 12% να φαντάζει σαν την απόλυτη σανίδα σωτηρίας για τις εκπομπές σε όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια.

Όμως υπάρχει και μία αχτίδα στον

τηλεοπτικό τούνελ. Κι αυτή είναι η μυθοπλασία που τα τελευταία χρόνια – εκτός από τις εξαιρέσεις των Άγριων Μελισσών και του Κόκκινου Ποταμιού την περασμένη σεζόν – είχε πέσει σε χειμερία νάρκη.

Ο χορός των τηλεοπτικών σίριαλ κρατεί καλά στην ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με τα ριάλιτι

Φέτος όμως εν μέσω της κρίσης της πανδημίας όλα φαίνονται αλλιώς. Οι Άγριες Μέλισσες απέκτησαν παρέα στο … μελίσσι τους. Ο ΑΝΤ1 δεν κάθισε πάνω στις δάφνες του σίριαλ που σίγουρα έχει αφήσει τη σφραγίδα του στην τηλεοπτική ιστορία συνέχισε το Καφέ της Χαράς ενώ σύστησε και δύο κωμωδίες το «Παρουσιάστε» με τον Γιάννη Μπέζο και τη «Φαμίλια» με τον εξαιρετικό Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την παρέα του. Ο καθημερινός «Ήλιος» που αντικατέστησε τη «Γυναίκα χωρίς Όνομα» βρίσκει τα πατήματά του αργά αλλά σταθερά.

Άγριες Μέλισσες, ANT1

Ο Alpha συνέχισε για μία ακόμα χρονιά το σίριαλ Μουρμούρα στην τηλεόραση, που χθες συμπλήρωσε τα 500 επεισόδια. Το καλογυρισμένο σίριαλ «Αγγελική» έχει καταφέρει σχεδόν από τα πρώτα επεισόδια, να την παρακολουθούν φανατικοί τηλεθέατες. Ολοκληρωμένες ερμηνείες και μία ιδιαίτερα ελκυστική πλοκή.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, ALPHA

Ο ΣΚΑΙ επένδυσε περισσότερο στα ριάλιτι αν και συνέχισε το σίριαλ 8 λέξεις του Ανδρέα Γεωργίου, που από την περασμένη σεζόν έχει κερδίσει ένα συγκεκριμένο μερίδιο κοινού που τον εγκαταλείπει.

8 Λέξεις, ΣΚΑΙ

Κι ερχόμαστε στην ΕΡΤ που φέτος έχει κάνει τη μεγάλη έκπληξη και οι τηλεθεάτες φαίνεται να την έχουν ανταμείψει με την ανάλογη τηλεθέαση. «Τα καλύτερα μας Χρόνια», «Η τούρτα της Μαμάς» και «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» είναι οι τρεις σειρές που έβαλα μετά από δεκαετίες τη δημόσια τηλεόραση στον χάρτη του ανταγωνισμού. Οι τηλεθέασεις τους κυμαίνονται στο 10%-12% ποσοστό δυσθεώρητο για τα δεδομένα της ΕΡΤ. Ποιοτικές δουλειές που σέβονται τον τηλεθεατή και χαρίζουν χαμόγελο.

Τα καλύτερά μας χρόνια, ΕΡΤ

Το MEGA δεν έχει μπει ακόμα στην αρένα της μυθοπλασίας αν και είναι το κανάλι που έχει στο ενεργητικό του μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Διαβάστε περισσότερα για το πως κυμαίνονται τα ποσοστά της πρωινής ζώνης στην ελληνική τηλεόραση

The post Τηλεόραση: Η αντεπίθεση των σίριαλ στον καιρό των ριάλιτι appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα