Ελένη Ράντου: Επιστρέφει στη τηλεόραση & μας μιλάει για όλα

15:55 18/2/2021 - Πηγή: Youfly

Η Ελένη Ράντου σε συνέντευξη που έδωσε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη μιλάει για την επιστροφή της στην τηλεόραση, τη νέα σειρά “Ζακέτα να Πάρεις”, αλλά και την επικαιρότητα. Αυτό από μόνο του είναι ένα γεγονός μια και δεν είναι τελικά τόσα πολλά τα πράγματα που έχει κάνει στη μικρή οθόνη, απλώς είχαν όλα τεράστια επιτυχία και παίζονται και ξαναπαίζονται και ξαναπαίζονται… Ίσως γιατί όπως και στο θέατρο έτσι και στην τηλεόραση δεν έχει

κάνει ως τώρα ούτε εύκολες, ούτε τυχαίες επιλογές. Γι’ αυτό και όλες τις οι τηλεοπτικές δουλειές προβάλλονται ασταμάτητα όπως και τα θεατρικά της παίζονται δυο τρεις χρονιές το καθένα…

Ελένη Ράντου – Μια ξεχωριστή περίπτωση στον καλλιτεχνικό χώρο

Ξεκίνησε περίπου πριν 35 χρόνια ως απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου που λόγω του ταλέντου της που είχε θαυμαστεί πολύ, το Εθνικό της ανέβασε το θεατρικό «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι».

Από θίασο σε θίασο και από εξαιρετική επιλογή σε εξαιρετική επιλογή και συνεργασία έφτασε τα τελευταία 20 χρόνια να έχεις δικό της θίασο, δικό της θέατρο, χωρίς να ανεβάζει ποτέ εύκολα έργα, με πολύ εκλεκτούς συνεργάτες, με μεγάλη επιτυχία – κάποια από αυτά τα έργα τα έχει γράψει η ίδια – ενώ η ίδια και οι δουλειές της σημαίνουν για το θεατρόφιλο κοινό κάτι νέο και κάτι καινούριο, σημερινό, σύγχρονο…

Η Ελένη Ράντου είναι παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έχει μια κόρη. Παρόλο που και οι δύο είναι υπερβολικά γνωστοί και αγαπητοί η προσωπική τους ζωή είναι αυστηρά μακριά από τη δημοσιότητα…

Η Ελένη Ράντου είναι μια σπάνια ξεχωριστή και διαφορετική περίπτωση στον καλλιτεχνικό χώρο γι’ αυτό και ο κόσμος δεν την αγαπά απλώς αλλά τη σέβεται κιόλας…

Η Ελένη Ράντου μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε για την επιστροφή της στην τηλεόραση, για το θέατρο αλλά και πως κρατά τη σχέση της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μακριά από όλους.

Συνέντευξη με την Ελένη Ράντου: Η επιστροφή της στην τηλεόραση

ΙΤ: Πώς και ξαναγύρισες στην τηλεόραση;

ΕΡ: Να ναι καλά η καραντίνα και το κλείσιμο των θεάτρων γιατί για να είμαι ειλικρινής τώρα πια θέατρα και τηλεόραση μαζί δεν γίνεται για μένα. Δεν έχω τέτοια αντοχή. Ειδικά για κάποιον σαν εμένα που επιμένω να ανακατεύομαι σε όλα στις δουλειές μου. Τώρα λοιπόν δημιουργήθηκε κάποιος ελεύθερος χρόνος. Και μια και είχα από το περασμένο καλοκαίρι αυτό το σενάριο στα χέρια μου, το οποίο παρεμπιπτόντως να σου πω ότι ήταν να πάει σε άλλο κανάλι αλλά κατέληξε στην ΕΡΤ, μια και τα ιδιωτικά κανάλια προτίμησαν να επενδύσουν περισσότερο σε ριάλιτι ενώ η ΕΡΤ ευτυχώς προτίμησε τη μυθοπλασία. Από την άλλη μ αρέσει που είμαστε στην ΕΡΤ γιατί εκεί δεν έχεις και το άγχος της πρωτιάς και της θεαματικότητας.

Τι είπε για τη σειρά και τις συμπρωταγωνίστριες της

Μ’ άρεσε λοιπόν πολύ η ιδέα. Μάνα γιος, μεγάλο θέμα, ειδικά στην Ελλάδα, ειδικά στην Μεσόγειο. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις πολύ σοβαρά. Αλλά μπορείς και να το διακωμωδήσεις. Και σα σενάριο και όχι μόνο σαν ιδέα με έκανε και γέλασα από την αρχή. Και ευτυχώς είχα και αρκετά επεισόδια στη διάθεσή μου και όχι μόνο ένα όπως γίνεται συνήθως οπότε μπορούσα να καταλάβω περί τίνος πρόκειται και πως ήταν μια σοβαρή δουλειά.

Ασχολήθηκα από την αρχή με το ποιες θα είναι οι άλλες δύο που θα παίξουν τις άλλες δύο μανάδες, για να ταιριάζουμε, για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά και για ποιο ρόλο θα ταίριαζε να παίξω εγώ μαζί τους. Και τελικά κατέληξα να παίξω τον πιο μικρό από τους τρεις. Δεν είναι το θέμα αν θα παίξεις το μεγαλύτερο ρόλο, το σημαντικό είναι να είσαι κάπου που γίνεται καλή δουλειά με σωστούς συνεργάτες.

ΙΤ: Δε θα προτιμούσες να ήσουν απόλυτη πρωταγωνίστρια σε κάποια σειρά;

ΕΡ: Τα πράγματα που μου πρότειναν και ήμουν μόνη δεν ήταν τόσο καλά όσο αυτό. Και προτιμώ να είμαι σε κάτι καλό που δε με προσβάλλει.

ΙΤ: Συντελεστές;

ΕΡ: Το σενάριο το έχει γράψει ο Νίκος Μήτσας και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Τους τρεις γιους παίζουν τρία νέα παιδιά, πολύ νέα. Είναι ωραία αυτή η αντίθεση με εμάς τις τρεις, δηλαδή εμένα, τη Φωτεινή Βαξεβάνη και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Είναι ωραία που είμαστε δύο διαφορετικές γενιές.

Η υπόθεση της νέας σειράς και ο ρόλος της

ΙΤ: Η υπόθεση;

ΕΡ: Η Φωτεινή Βαξεβάνη είναι η κλασσική, παραδοσιακή μητέρα που κυνηγάει το παιδί με τα ντολμαδάκια. Που θέλει να το αποκαταστήσει με το «σωστό» τρόπο. Που ανησυχεί αλλά και επεμβαίνει ασταμάτητα στη ζωή του. Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη είναι μια μάνα βορείων προαστίων που λίγο αδιαφορεί για το παιδί της επειδή δε μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τον εαυτό της, ώσπου θα συμβεί κάτι και θα αλλάξει μυαλό.

Εγώ είμαι μια λαϊκή τραγουδίστρια σε μπουζούκια της επαρχίας όπου ο γιός μου είναι πολύ θρήσκος και συντηρητικός. Και αναγκάζομαι να εγκαταλείψω το τραγούδι και τα κέντρα, γιατί τα μέλλοντα πεθερικά του μια και ετοιμάζεται να παντρευτεί μια αξιοπρεπή κοπέλα, είναι πρέσβεις κ.λπ. και δε θέλει να τους φέρει σε δύσκολη θέση. Παρόλα αυτά θέλω να επιστρέψω στα κέντρα και μάλιστα να σου πω και κάτι. Έγραψα εγώ τους στίχους του τραγουδιού που υποτίθεται ότι είναι το μεγάλο μου σουξέ και τη μουσική τη γράψαμε μαζί με το Βασίλη (Παπακωνσταντίνου)…

«Της καρδία μου η βαλβίδα

Μπλόκαρε όταν σε είδα,

Μα στην πρώτη καταιγίδα

Πού με είδες, πού σε είδα…»

Οι σχέσεις μητέρας και παιδιών

ΙΤ: Μπαμπάδες δεν υπάρχουν σε αυτό το σίριαλ;

ΕΡ: Όχι. Και όσο για τις σχέσεις μας, οι δύο άλλες μανάδες είναι αδελφές και εγώ υποτίθεται είμαι η κολλητή τους φίλη. Ο δικός μου άντρας με είχε εγκαταλείψει με ένα παιδί που το έχω μεγαλώσει μόνη μου.

ΙΤ: Εσένα οι σχέσεις σου με τη μητέρα σου αλλά και με την κόρη σου πώς ήταν;

ΕΡ: Κοίταξε, η μάνα ενός γιού είναι κάπως και ένα είδος ερωτικής σχέσης. Ενώ η σχέση μάνας κόρης είναι σαφώς ανταγωνιστική. Εγώ το απέφυγα με την κόρη μου όσο μπορούσα και προτίμησα να γίνουμε κολλητάρια. Με τη μητέρα μου είχα άλλη σχέση. Αισθανόμουν ότι έπρεπε ασταμάτητα να αποδεικνύω πως σε αυτό που ήθελα να κάνω ήμουν πολύ καλή και πως είμαι γενικά σημαντική. Αυτό το απέφυγα με την κόρη μου. Πάντα έκανα πως την πιστεύω και την αποδέχομαι σε όλα.

ΙΤ: Για πόσα επεισόδια πάτε;

ΕΡ: Καταρχήν για 40 επεισόδια μια και θα παίζει δύο φορές τη βδομάδα. Τρέχουμε σαν παλαβές βέβαια με τα γυρίσματα, σε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε. Αλλά χαίρομαι πολύ διότι είναι μια ευτυχής συγκυρία μια και δένουμε τόσο πολύ και με τη Δάφνη και με τη Φωτεινή.

Τι σχεδιάζει η Ελένη Ράντου για μετά την καραντίνα

ΙΤ: Όταν τελειώσει η καραντίνα τι σκέφτεσαι το θέατρο;

ΕΡ: Όταν τελειώσει η καραντίνα το μόνο που θέλω είναι να πάω ταξίδια. Όχι να κάνω θέατρο. Το βλέπω σα φοβερό φορτίο να το ξαναβάλω μπροστά και μου λυγίζουν τα γόνατα και που το σκέφτομαι. Ακόμα και για κάποια πράγματα που μου πρότειναν για το καλοκαίρι με γεμίσαν άγχος στη σκέψη και μόνο. Ψυχολογικά η ιδέα του σίριαλ. Έχω πάθει «κλειστοφοβίαση» όλο αυτόν τον καιρό και όταν τελειώσει όλο αυτό θέλω να ταξιδέψω όχι να κλειστώ στο υπόγειο να παίζω στο θέατρο.

Δεν έχω καμία σκέψη για το μετά, καμία έμπνευση και καμία χαρά για δημιουργία. Ακούω ανθρώπους που προγραμματίζουν και νομίζω πως γελάει ο Θεός μαζί τους. Και δε ξέρω και πως θα μου βγει…

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και εκείνη μακριά από τη δημοσιότητα

IT: Αλήθεια για να αλλάξουμε θέμα, πώς έχετε κατορθώσει, εσύ και ο Βασίλης, να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή και οικογένεια μακριά από το αγριεμένο πλήθος και τη δημοσιότητα;

ΕΡ: Για να μπορέσει να γίνει μια οικογένεια πρέπει να διατηρείται μια συνεχής ισορροπία και θέλει πολύ προσπάθεια. Στο τέλος τέλος, θαυμάζουμε πολύ ο ένας τον άλλο. Επίσης δεν «έδωσε» ποτέ ο ένας τον άλλο.  Υπήρχε πάντα ένας τοίχος και κλειστά πορτοπαράθυρα προς τη δημοσιότητα. Αν θες ακόμα και το γεγονός ότι φροντίσαμε να μην πολυβγαίνουμε φωτογραφίες μαζί. Έτσι βέβαια γράψανε 4-5 φορές ότι χωρίσαμε γιατί δε μας πολυβλέπανε μαζί. Αλλά σιγά σιγά κατάλαβαν πως δε θέλαμε η δημοσιότητα να μπει στην οικογένειά μας.

Τι πιστεύει για όσα συμβαίνουν στο θέατρο αυτό το διάστημα

IT: Με βάση όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό θέατρο και τις καταγγελίες που εκτοξεύονται, έχω ακούσει πως ειδικά στην αρχή τις καριέρας σου όταν κάποιος πήγε να σου φερθεί με άσχημο τρόπο η αντίδρασή σου ήταν πολύ έντονη απέναντι του για να χρησιμοποιήσω έναν ήπιο όρο.

ΕΡ: Ήδη από το ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα μου που εργαζόμουν τα καλοκαίρια, έχω δει τέτοια πράγματα σε αυτόν τον τομέα – και σκέψου ότι εκεί ήμουν και προστατευμένη που το θέατρο ήταν πολύ πιο ήπιο σε όλα του. Τότε ήταν και εποχή σεξουαλικής πείνας και καταλαβαίνεις τι γινόταν. Είχα δει πολλά και ήταν πάντα πολύ άγρια τα πράγματα για τις γυναίκες. Εγώ αν θες, ήθελα να ορίζω τη ζωή μου από την αρχή. Προσπάθησα να δυναμώσω τόσο και να μη μασήσω. Και αυτό θα έπρεπε να κάνουν όλοι απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπούν την εξουσία, την κάθε εξουσία.

Δεν αξίζει σε κανέναν αυτό και δεν έχουν το πρόβλημα αυτοί που το υφίστανται. Αλλά αυτοί που χρησιμοποιούν την εξουσία τους για να επιβληθούν με άσχημο τρόπο. Ο άλλος είναι ο άρρωστος που χρησιμοποιεί την εξουσία του για να λύσει τα ψυχολογικά του. Και πρέπει να σκεφτούν όλοι πως δεν πρέπει να δέχονται πράγματα που δεν τους αξίζουν. Και πρέπει να αντιδρούν και εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουν φυσικά όλοι την ίδια δύναμη και χαρακτήρα αλλά πρέπει να προσπαθήσουν. Και κυρίως να μην πέφτουν στην παγίδα ότι πρέπει να ανεχτούν τα πάντα γιατί αλλιώς θα κλείσουν οι πόρτες για αυτούς. Το σύστημα και η εξουσία διαδίδουν αυτό το ψέμα…

Ελπίζουμε να απολαύσατε τη συνέντευξη που έδωσε η Ελένη Ράντου για την επιστροφή της στην τηλεόραση αλλά και όσα είπε για τη νέα σειρά.

Δείτε επίσης:

ΕΡΤ: Εγκρίθηκε η πρόταση του Μανούσου Μανουσάκη για 3 σειρέςΟ Νίκος Κουτελιδάκης, η ‘Αγάπη παράνομη’ και η ΕΡΤ

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Ελένη Ράντου: Επιστρέφει στη τηλεόραση & μας μιλάει για όλα appeared first on Youfly.

Keywords
ελενη, τηλεοραση, νέα, θεατρο, καλοκαιρι, ΕΡΤ, ελλαδα, βαξεβανης, θες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, το θεμα, δαφνη, δουλεια, θεμα, μητερα, μουσικη, ντολμαδακια, φωτογραφιες, αγχος, αρθρο, αξιζει, ασφαλιστικο, βδομαδα, γεγονος, γινει, γινεται, γιου, γλωσσα, γυρισματα, δυναμη, εγινε, ευκολα, ειλικρινης, ειπε, εμπνευση, εργα, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ζωη, ζωη μου, ιδεα, ιδια, ειδος, υποθεση, θεατρα, θεος, θες, ηπιο, ισορροπια, μακρια, μικρο, μπορεις, μυαλο, παντα, οθονη, οικογενεια, παιδι, παιδια, παπακωνσταντινου, πορτες, ρολο, σεναριο, σειρα, σιριαλ, σκεφτεσαι, σκηνοθεσια, ταξιδια, τοιχος, τραγουδιστρια, τρια, φυσικα, φοβερο, χρονος, χαρα, ψυχολογικα, αρρωστος, δουλειες, επεισοδια, εθνικο, κοπελα, καρδια, μπροστα, μπουζουκια, θελω να, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα