Top Chef: Ποιοι έκλεψαν την παράσταση – Τι είδαμε στην πρεμιέρα

06:58 6/9/2021 - Πηγή: Youfly

Τις… μαγειρικές του πόρτες άνοιξε χθες το Top chef. Τα τηγάνια των 15 παικτών πήραν φωτιά με τους αυστηρούς τρεις κριτές να απαιτούν ευταξία και πάνω απ’ όλα πιάτα με προσωπικότητα. Ποιοι έκλεψαν την παράσταση στην πρεμιέρα του Top Chef και αναλαμβάνουν καθήκοντα αρχηγών; Τι έφταιξε και τρεις παίκτες απογοήτευσαν γευστικά τους έμπειρους γευσιγνώστες;

Χωρίς τις αγαπημένες και ενίοτε ίσως και διασκεδαστικές οντισιόν βγήκε χθες στον αέρα του ΣΚΑΪ το νέο μαγειρικό ριάλιτι του σταθμού, Top Chef, κάνοντας

πρεμιέρα. Αφού προηγήθηκε το intro των τριών κριτών, του Γιώργου Βενιέρη, του Γκίκα Ξενάκη και του Αστέριου Κουστούδη, είδαμε τους 15 παίκτες (4 κορίτσια και 11 αγόρια) να μπαίνουν άλλοι με άγχος και άλλοι με ορμή στο μεγάλο πλατώ με τις κουζίνες πλάι-πλάι. Αποστολή τους να βγάλουν το πιάτο της ζωής τους.

Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του Top Chef

Οι συμμετέχοντες «τρακαρισμένοι» τηλεοπτικά αναζητούσαν τα πατήματά τους γύρω από τα πιάτα τους αλλά και ενώπιον των κριτών. Εκείνοι με τη σειρά τους επιτηρούσαν με αυστηρό και to the point βλέμμα. Σε άλλους έκαναν παρατηρήσεις, σε άλλους εφιστούσαν την προσοχή σε θέματα καθαριότητας, ενώ σε κανέναν δεν στάθηκαν για να τον συγχαρούν γευστικά. Έτσι ορίζει το κόνσεπτ της εκπομπής άλλωστε.

Και οι τρεις τους μετρούν χιλιόμετρα σε διεθνείς και όχι μόνο κουζίνες, έχουν δημιουργήσει χώρους εστίασης με μαγειρικό υπόβαθρο, επικεντρωμένοι επί σειρά ετών σ’ έναν και μόνο ζητούμενο την καθαρή γεύση και την αγάπη τους για τη γαστρονομία. Αυτό θα προσπαθήσουν να περάσουν με τις γνώσεις τους και στο Top chef, από Κυριακή έως Πέμπτη στις 9 το βράδυ. Στόχος τους; Ν’ αναδείξουν εκείνους και εκείνες που μαγειρεύουν με αγάπη, επιδεικνύοντας τη γαστρονομική τους ταυτότητα. Με αυτήν και μόνο θα μπορέσουν να φθάσουν πιο κοντά στο έπαθλο που είναι τα 100.000 ευρώ.

Σε τι ξεχώρισαν οι κριτές

Στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε τους κριτές να έχουν σίγουρα άποψη για το φαγητό, την πρώτη ύλη, την επεξεργασία του, την ταυτότητά του. Και να τη διατυπώνουν με ήρεμο και κατανοητό τρόπο. Ο καθένας με τη βαρύτητα της άποψής του σε κάθε περίπτωση. Χωρίς όμως τη χημεία μεταξύ τους, ένα στοιχείο που τόσο λατρεύει ο κόσμος να βλέπει μεταξύ του Κοντιζά και του Κουτσόπουλου. Πειράγματα δεν είδαμε, πινγκ-πονγκ σχολίων δεν είδαμε. Μόνο στην περίπτωση ενός πρώην παίκτη του Masterchef, του Τζώρτζη Παπανικολάου, ο Βενιέρης του χτύπησε το καμπανάκι, λέγοντας του, το ίδιο λάθος δύο φορές;

Γυναικεία επικράτηση στην πρώτη μαγειρική μονομαχία

Σε επίπεδο μονομανιών δύο από τις τέσσερις γυναίκες του Top chef κατάφεραν να δώσουν γευστικά τον καλύτερο τους εαυτό. Για την Ειρήνη τα νέα ήταν σίγουρα πιο ευχάριστα. Ενθουσίασε τους κριτές με τη σούπα της με ροφό, παρότι δεν πρόλαβε να προσθέσει και ένα σημαντικό στοιχείο. Εξίσου καλά τα πήγε η Μαρίνα, άλλοτε παίκτρια του Hell’s kitchen. Πιάτο με αγάπη και έντονη την κρητική γεύση κατάφερε να βγάλει και ο Νικόλας. Ωστόσο εκ των τριών η Ειρήνη κέρδισε την ασυλία της εβδομάδος και καλείται στο αποψινό επεισόδιο να επιλέξει ως πρώτη αρχηγός τα μέλη της ομάδας της. Δεύτερος επιλέγει ο Νικόλας και τρίτη η Μαρίνα.

Άσχημα τα μαντάτα για τρεις μάγειρες

Χρήστος, Καλλίνικος και Κάρολος είχαν τα χειρότερα πιάτα ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Οι κριτές δεδομένου ότι επρόκειτο και για την πρεμιέρα του προγράμματος προσπάθησαν να λειτουργήσουν πιο συμβουλευτικά. Στέκονταν στο μαγείρεμα και στην επιλογή των πρώτων υλών. Εκτίμησαν μάλιστα τη μαγειρική τιμιότητα ενός εκ των παικτών, σημειώνοντας ότι ο τρόπος αντίδρασης του ήταν σημαντικός.

Δείτε επίσης:

Τηλεθέαση χθες 5/9: Γη της Ελιάς vs Top Chef – Ποιος νίκησεTop Chef: Ποιοι είναι οι 15 παίκτες του ριάλιτι μαγειρικήςTop Chef: Το έκανε ο Ατζούν – Ποιον πήρε από MasterChef

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Top Chef: Ποιοι έκλεψαν την παράσταση – Τι είδαμε στην πρεμιέρα appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα