Τι ακριβώς κάνει η Ειρήνη Αγαπηδάκη όλους αυτούς τους μήνες;

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα κινείται τόσους μήνες μετά την τοποθέτησή της στην ειδική γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, η μέχρι πρότινος “εξαφανισμένη” Ειρήνη Αγαπηδάκη, που εμφανίστηκε επιτέλους, καθώς τοποθετήθηκε στη Βουλή αναφορικά με την προστασία των ανήλικων προσφύγων από την εμπορία ανθρώπων, μετά από μήνες παραφιλογίας, κατά τη διάρκεια των οποίων τα ίχνη της είχαν χαθεί.

Μπορεί βεβαίως η ειδική γραμματέας  του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να έδωσε επιτέλους σημεία ζωής,

ωστόσο το έργο της ακόμη…αναζητείται. Η ίδια άλλωστε παραδέχθηκε από βήματος Βουλής ότι δεν υπάρχει ακόμη οργανόγραμμα στην ειδική γραμματεία, αλλά και ούτε προσωπικό να τη στελεχώσει – αλλά μόνο “συνεργάτες”, με τους οποίους συνομιλεί – αν και πέρασαν επτά μήνες από τη τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο πόστο.

Την ίδια ώρα, παρά τις ομολογουμένως επίμονες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα ασυνόδευτα ανήλικα, καθώς υποστήριξε ότι βρίσκονται στη χώρα 5.028 ασυνόδευτα ανήλικα, εκ των οποίων τα 341 βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής και 967 σε άτυπες υποδομές στέγασης.

Για τα υπόλοιπα ανήλικα δεν μπόρεσε να δώσει στοιχεία, ως όφειλε, καθώς αυτή είναι η αποκλειστική της αρμοδιότητα. Η ίδια δεν μπόρεσε να δώσει κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και για την μετεγκατάσταση των συνολικά 1600 ασυνόδευτων στην Ευρώπη, ωστόσο παραδέχθηκε ότι τα ασυνόδευτα αγόρια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πέσουν θύμα εμπορίας ανθρώπων, καθώς δραστηριοποιούνται στη χώρα μας διακινητές και εγκληματίες που τα προσεγγίζουν και τους υπόσχονται ότι με αυτό το τρόπο θα συνεχίσουν το ταξίδι στην Ευρώπη.

Μετά από όσα είπε, και όσα…δεν είπε στη Βουλή, απορεί κανείς τι ακριβώς κάνει η Ειρήνη Αγαπηδάκη όλους αυτούς τους μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η θέση της δημιουργήθηκε, μετά από προσωπική πρωτοβουλία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Νοέμβριο. Το μόνο έργο που είχε τότε να επιδείξει, ήταν οι… φλογερές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα στο facebook, μέσα από τις οποίες έγινε γνωστή.

Την ίδια ώρα, να σημειωθεί πως η ψυχολόγος κ. Αγαπηδάκη, εργάζονταν από το 2018 ως λέκτορας Δημόσιας Υγείας σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου το οποίο χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος…

Τι ακριβώς κάνει η Ειρήνη Αγαπηδάκη όλους αυτούς τους μήνες; - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα