«Άσπιλα και αμόλυντα» από τον κορωνοϊό τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου

Δεν άγγιξε τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου ο κορωνοϊός, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα από την πρώτη δράση των πλωτών ομάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συγκεκριμένα, αρνητικά ήταν και τα 188 διαγνωστικά τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε ευπαθείς ομάδες νησιών των Κυκλάδων. Η πρώτη «εξόρμηση» του ΕΟΔΥ

στα νησιά, με τη συνοδεία του προέδρου Παναγιώτη Αρκουμανέα, πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Μαΐου. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο και σημαντική ήταν η προσέλευση των κατοίκων, οι οποίοι έσπευσαν να εξεταστούν.

Ωστόσο, η δράση των πλωτών ομάδων δεν θα σταματήσει, καθώς ήδη, από σήμερα, βρίσκονται στα Δωδεκάνησα, ώστε να συνεχίσουν τις εξετάσεις. Ειδικότερα, έως τις 12 Ιουνίου, θα επισκεφτούν τα Κουφονήσια, την Ανάφη, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, τη Λεβιθά, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, την Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη.

Σημειώνεται πως η πρόσβαση των κλιμακίων στα νησιά γίνεται με φουσκωτά ταχύπλοα σκάφη. Εκτός από τα διαγνωστικά τεστ πραγματοποιούνται και τεστ αντισωμάτων, τόσο σε ευπαθείς ομάδες, όσο και γενικότερα σε κατοίκους των νησιών.

«Άσπιλα και αμόλυντα» από τον κορωνοϊό τα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα