«Ηλεκτρονική» στο εξής η υποβολή των αιτημάτων των καταναλωτών στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

Ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να υποβάλλουν τα αιτήματά τους οι καταναλωτές στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, για μεταβίβαση δικαιωμάτων υδροληψίας, συναλλαγή η οποία τον τελευταίο μήνα αποτελεί και τον μεγαλύτερο όγκο υποθέσεων που διεκπεραιώνονται στα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην οδό Αγγελάκη, μαζί με τους διακανονισμούς οφειλών.

Οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων υδροληψίας (οι αλλαγές υπόχρεου λογαριασμού δηλαδή), που αυξήθηκαν κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα λόγω της μετατροπής

των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb) σε μακροχρόνιες ενοικιάσεις, εξαιτίας της πανδημίας, μπορούν πλέον να γίνονται στον ιστότοπο της ΕΥΑΘ (www.eyath.gr).

Έτσι, θα αποφεύγεται η αναμονή στα καταστήματα της εταιρείας, η οποία, λόγω των υγειονομικών μέτρων, είναι πολύ μεγάλη χρονικά, ενώ ο νέος δικαιούχος θα μπορεί να παραλαμβάνει ηλεκτρονικά και τον λογαριασμό του.

Οι καταναλωτές μπορούν, επίσης, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΑΘ για: επιστροφή εγγύησης, επαγγελματικό ή βιομηχανικό τιμολόγιο, ειδοποιήσεις λογαριασμών, αντικατάσταση υδρομέτρου και καταχώριση ένδειξης υδρομέτρου.

Επιπλέον, υπάρχουν φόρμες για επικαιροποίηση στοιχείων καρτέλας υδροληψίας και, φυσικά, για γενικότερη επικοινωνία με την εταιρεία στο τηλέφωνο 2310 966600, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

«Ηλεκτρονική» στο εξής η υποβολή των αιτημάτων των καταναλωτών στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα