Συμμορία Ρομά «άδειαζε» παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη Λαυρεωτική

Τρία μέλη σπείρας που παραβίαζαν συστηματικά αυτοκίνητα στο Λαύριο ταυτοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαυρεωτικής. Πρόκειται για τρεις Ρομά που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα τις Αρχές, έναν 27χρονο και έναν 36χρονο, που είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ενώ αναζητείται με ένταλμα ένας 26χρονος συνεργός τους.

Oπως προέκυψε κατά την έρευνα των αστυνομικών, από τις αρχές Οκτωβρίου του 2018 οι Ρομά κινούνταν μέρα μεσημέρι στο παραλιακό μέτωπο της Λαυρεωτικής, όπου εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και, αφού τα παραβίαζαν, άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές

συσκευές, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Στις περιπτώσεις που εντόπιζαν και τους κωδικούς, με τις τραπεζικές κάρτες τις οποίες είχαν αφαιρέσει πραγματοποιούσαν αναλήψεις χρηματικών ποσών από ΑΤΜ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Συμμορία Ρομά «άδειαζε» παρκαρισμένα αυτοκίνητα στη Λαυρεωτική via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα