Σαρωτικοί έλεγχοι και στην κλινική Κασταλία σε 570 τρόφιμους και εργαζόμενους- Αρνητικά τα πρώτα 92 δείγματα

Εκτός από την κλινική στο Περιστέρι , όπου επιβεβαιώθηκαν μέχρι τώρα νέα κρούσματα υπάρχει κι άλλη κλινική που ελέγχεται, η «Κασταλία» η οποία βρίσκεται στο Ελληνικό και μάλιστα πέθανε ένας τρόφιμος που είχε επιβεβαιωθεί με κορωνοϊό. Ελέγχονται οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενο, με τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους να έχουν βρεθεί αρνητικά, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι τις τελευταίες

20 ώρες σήμανε συναγερμός και στο υπουργείο Υγείας και στην Πολιτική Προστασία σε σχέση με τις δύο περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας στα νότια και δυτικά προάστια. «Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή», διαμήνυσε και ξεκαθάρισε ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά.

Και κυρίως για πιθανές ευθύνες η αμέλεια στην διαχείριση των περιστατικών. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, το τονίζουν όλοι οι επιστήμονες ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν.  Παρακολουθούμε τα δεδομένα και καλούμε όλους όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο να πάρουν κάθε μέτρο και σε κάθε περίπτωση να είναι αντιληπτό ότι η σχέση ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Μάλιστα, πριν από λίγο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης άσκησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κλινική στο Περιστέρι.

Σε δυο φάσεις η επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ακόμα αυτό που έχει κάνει ήδη γνωστό από το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτρας. Δηλαδή ότι τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα. Όπως είπε, θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Μαΐου και η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις τους δύο επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο και με αποστάσεις 14 ή και παραπάνω ημερών.

«Η επόμενη φάση θα είναι σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα, μια σταδιακή αλλά ταυτόχρονα προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα, γιατί αυτό θα χρειαστεί χρόνο και διατήρηση στο ακέραιο της κοινωνικής ευθύνης, καθώς η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κάθε ημέρα παραμένει μια δύσκολη ημέρα, όπως η σημερινή, όσο κι αν φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι μας φέρνει και πιο κοντά στη μερική άρση των μέτρων και στη σταδιακή και πολύ προσεκτική επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Ανακοίνωσε ότι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε ότι ένα τμήμα του οικισμού και ειδικότερα οι περιοχές που ανιχνεύθηκαν τα κρούσματα θα συνεχίσουν να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ υπενθύμισε ότι αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμη ότι ολοκληρώνεται αύριο η περίοδος αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 25 Απριλίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των εισερχόμενων πτήσεων. Σχετικά με τον δήμο Ερμιονίδας, και τα 177 τεστ ήταν αρνητικά και σημείωσε ότι η περιοχή παραμένει σε όρους περιορισμένης μετακίνησης.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η νόσος βεβαίως και βρίσκεται σε υποχώρηση στην Ελλάδα, όπως λένε και οι ειδικοί, αλλά δεν εξαλείφθηκε και τόνισε: «Δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας μας και σήμερα έχουμε μια μεγάλη εμπειρία πλέον πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Σαρωτικοί έλεγχοι και στην κλινική Κασταλία σε 570 τρόφιμους και εργαζόμενους- Αρνητικά τα πρώτα 92 δείγματα via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα