Σχεδόν αλώβητη από την πανδημία η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία επενδύσεων σε ακίνητα!

Περιορισμένες είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στα οικονομικά αποτελέσματα της Prodea ΑΕΕΑΠ, της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας επενδύσεων σε ακίνητα, όμως παραμένει άγνωστο το τελικό αντίκτυπο στην οικονομία και στο διεθνές real estate.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος της Prodea ΑΕΕΑΠ, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, και ο διευθύνων σύμβουλος, Αριστοτέλης Καρυτινός, υποστήριξαν πως

σε αυτό το στάδιο κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αγορά ακινήτων και στην οικονομία «γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει».

Η διοίκηση πρόσθεσε πως «η γενική μας εκτίμηση είναι πως, επειδή η συνολική έκθεση της Prodea σε συγκεκριμένους τομείς που θίγονται πολύ από την κρίση, όπως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα, είναι της τάξης του 16% επί των συνολικών εσόδων, η επίπτωση θα είναι μικρή για να δημιουργήσει σοβαρό θέμα στην εταιρία».

«Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία. Δεν μπορώ να εκτιμήσω τι θα γίνει με την αγορά ακινήτων ή τις αποτιμήσεις μετά την κρίση. Αυτά θα τα υπολογίσουμε όταν θα έχει περάσει η κρίση», είπε ο κ. Καρυτινός και πρόσθεσε: «Εγώ πιστεύω πως η Ελλάδα έχει δείξει καλή συμπεριφορά, δεν φαίνεται πως θα υποστούμε αυτά που πιθανόν θα υποστούν άλλες χώρες. Δεν μπορούμε, όμως, προς το παρόν, να έχουμε αναλυτική απάντηση».

Σχεδόν αλώβητη από την πανδημία η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία επενδύσεων σε ακίνητα! via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα