Πάνω από 10.000 κρούσματα για 11η σερί ημέρα, όμως οι Ρώσοι πεθαίνουν από το… αλκοόλ!

Και επίσημα η δεύτερη χώρα στον κόσμο, όσον αφορά στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, είναι είναι από χθες η Ρωσία, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 10.000, για… 11η συνεχόμενη ημέρα!

Μάλιστα, με τα 10.028 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε, ο συνολικός αριθμός τους έχει φτάσει, πλέον, τα 242.271, τη στιγμή που το ρωσικό κέντρο απόκρισης στον κορωνοϊό, ανέφερε πως, στη διάρκεια της νύχτας, πέθαναν

96 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θανάτων στους 2.212.

Στο μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή για την κρατική υγειονομική περίθαλψη στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη χρήση ρωσικής κατασκευής ιατρικών αναπνευστήρων ενός ορισμένου μοντέλου που κατασκευάστηκαν μετά την 1η Απριλίου, έπειτα από… φωτιές που ξέσπασαν σε δύο νοσοκομεία που χρησιμοποιούσαν δύο τέτοια μηχανήματα!

Ο ιατρικός αναπνευστήρας Aventa-M χρησιμοποιείτο στο Νοσοκομείο Αγίου Γεωργίου στην Αγία Πετρούπολη, όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε εκεί την Τρίτη, ενώ φωτιά ξέσπασε για τον ίδιο λόγο το Σάββατο σε νοσοκομείο στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας ακόμη άνθρωπος.

Η Rozdravnadzor, η ρυθμιστική αρχή της χώρας, δήλωσε σήμερα πως ελέγχει την ποιότητα και την ασφάλεια των αναπνευστήρων στα δύο νοσοκομεία.

Πολλοί θάνατοι από την υπερκατανάλωση αλκοόλ

Την περίοδο της πανδημίας οι περισσότεροι Ρώσοι πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα. «Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο ρόλος του αλκοόλ στη δομή της θνητότητας άρχισε να αυξάνεται», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ρωσική βουλή.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην ρωσική βουλή, στις οποίες προτάθηκε να πωλούνται οινοπνευματώδη σε άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών, είπε ότι θα πρέπει να σκεφθούμε τι θα κάνουμε με το αλκοόλ σε κάποιο βαθμό και προσέθεσε ότι «ο δρόμος προς την μείωση της θνητότητας είναι ο δρόμος της μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ».

Ο Μουράσκα είπε, επίσης, ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από την ηλικία των 18 ετών και άνω η αναλογία, όσον αφορά τη θνητότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αρχίζει να αλλάζει αισθητά. «Εάν μέχρι τα 18 η αναλογία αυτή κυμαίνεται περίπου στα ίδια ποσοστά, μετά τα 18, όταν η ζωή γίνεται αρχίζει να γίνεται πιο ελεύθερη, τα αγόρια παρουσιάζουν αμέσως υψηλά ποσοστά θνητότητας», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα