Τι απάντησε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης για το μηδενικό πόθεν έσχες του (video)

Μετά την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών, δεν ήταν λίγα τα παρατράγουδα που συνοδεύτηκαν με εύλογες απορίες και ερωτηματικά για τα ποσά που δήλωσαν διάφορα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης για  το έτος 2019, που αντιστοιχεί στα οικονομικά στοιχεία του 2018, δήλωσε μηδενικά εισοδήματα και 190.000 ευρώ καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, κάτι που έγινε αφορμή για σχόλια και αντιδράσεις.

Ο ευρωβουλευτής

και ταυτόχρονα παρουσιαστής και ηθοποιός, μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, «Πρωινό» και έκανε λόγο για κανιβαλισμό στο πρόσωπό του, εντελώς άδικα, αφού, ο ίδιος δηλώνει νομοταγής έχοντας πληρώσει τους φόρους που του αναλογούσαν, στην Αγγλία:

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του “Your Face Sounds Familiar” και της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης” ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δούλευα στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα.

Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφεύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία.

Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα, πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους. Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα» απάντησε ο Αλέξης Γεωργούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα