«Μαύρο» μέλλον για την ανθρωπότητα βλέπει ο κερδοσκόπος Τζόρτζ Σόρος

Ο άνθρωπος που προκάλεσε την κατάρρευση του βρετανικού χρηματιστηρίου και της στερλίνας για να κερδίσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ το 1992 και από τότε έχει κατηγορηθεί ότι κρύβεται πίσω από την παγκοσμιοποίηση, την «ισλαμοποίηση» της Ευρώπης, μέσω των μεταναστών, και ότι ελέγχει κορυφαίες προσωπικότητες, τώρα «κουνάει» το δάχτυλο προς κάθε κατεύθυνση, με αφορμή την πανδημία του Covid-19.

Ο Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός απειλεί τον καπιταλισμό και τον πολιτισμό μας, ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ καταστρέφει τον εαυτό του, ενώ φοβάται ότι έρχεται το τέλος της Ευρωπαϊκής

Ένωσης έπειτα από απόφαση γερμανικού δικαστηρίου.

Σε συνέντευξή του στην «Independent» ο 90χρονος, ο οποίος είναι ένας από τους σαράντα πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, δήλωσε απαισιόδοξος ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα ανακαλυφθεί σύντομα, κατηγορώντας τα κράτη ότι, αντί να συνεργάζονται, ανταγωνίζονται ποιο θα το ανακαλύψει και θα το χρησιμοποιήσει πρώτο. Πιστεύει ότι η πανδημία του Covid-19 επηρεάζει σε τέτοιον βαθμό τις ζωές των ανθρώπων που «πραγματικά θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του πολιτισμού μας». Προβλέπει, δε, ότι μετά τη λήξη της πανδημίας, ο καπιταλισμός δεν θα είναι όπως τον γνωρίζουμε, χωρίς να μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί.

Δηλώνοντας υπέρμαχος των «ανοικτών κοινωνιών» κατηγορεί τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ότι είναι δικτάτορας και τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα ήθελε να είναι δικτάτορας αλλά τον εμποδίζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Από τη μία ομολόγησε ότι παρακολουθεί «από πολύ κοντά» τις εσωτερικές διαμάχες της κινεζικής πολιτικής ηγεσίας και από την άλλη εκμυστηρεύεται ότι ο Τραμπ ξεπέρασε τις προσδοκίες του στην προσπάθειά του να αυτοκαταστραφεί.

Τέλος, ο Σόρος θεωρεί ότι το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έβαλε… βόμβα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την πρόσφατη απόφασή του με την οποία αμφισβητεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη νομιμότητα της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά την πανδημία. Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο έδωσε διορία τριών μηνών στην ΕΚΤ για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με τον Σόρος, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η γερμανική νομοθεσία είναι ανώτερη από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπει, δε, ότι, αν και άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμά της και δεν αποδέχονται τους ευρωπαϊκούς νόμους, θα έρθει το τέλος της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα