ΥΠΕΞ σε ΣΥΡΙΖΑ: Φαιδρότητα η εμπλοκή Δένδια στην υπόθεση Novartis

Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ σχολιάζει αρνητικά τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή του Νίκου Δένδια στην υπόθεση Novartis.

Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση, βάση της οποίας απαντάει στο ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του για εμπλοκή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια

στην υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το εξής:

«Το να εμπλέκεται ο Υπουργός Εξωτερικών σε… μετάφραση εγγράφου από τη Μεταφραστική Υπηρεσία, συνιστά απύθμενη φαιδρότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει ότι η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Επίσης, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015».

Επιπλέον, σημειώνει πως «τώρα που και με τη βούλα του Υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Τόσο για τα ψέματα όσο και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis. Και, έστω και τώρα, να ζητήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύνη και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα