Σάλος με τον Βρετανό επιδημιολόγο που έσπασε την καραντίνα για την ερωμένη του: «Πίστεψα πως είχα ανοσία»

Ο καθηγητής Neil Ferguson παραιτήθηκε από σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη για επαφές που είχε με την ερωμένη του ενώ ήταν σε εφαρμογή τα μέτρα απαγόρευσης.

Την παραίτησή του υπέβαλε κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Νιλ Φέργκιουσον, καθώς παραβίασε το «μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς», το οποίο ο ίδιος συνιστούσε στους Βρετανούς να κάνουν αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο της πανδημίας.

Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον είναι επικεφαλής των επιστημόνων του Imperial

College London, οι οποίοι προέβλεψαν την πορεία της νόσου στη χώρα και ήταν αυτός που έπεισε τον Μπόρις Τζόνσον για το lockdown ώστε να μην καταρρεύσει το βρετανικό σύστημα υγείας.

Ο ίδιος όμως παρά τις συμβουλές που έδινε δεν τις ακολούθησε για τον εαυτό του. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Telegraph δέχτηκε στο σπίτι του δύο επισκέψεις από τη σύντροφό του από τις 30 έως τις 8 Απριλίου μετά την επιβολή του Lockdown και ενώ η ίδια διαμένει σε άλλο σπίτι με τα δύο παιδιά της.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι η κρίση του ήταν λανθασμένη. «Πίστεψα πως είχα ανοσία, διότι είχα διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και είχα απομονωθεί για δύο εβδομάδες αφότου παρουσίασα συμπτώματα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι λυπάται πολύ εάν υποτίμησε τη σημασία της αποστασιοποίησης. «Για τον λόγο αυτό παραιτήθηκα από την ομάδα των επιστημόνων που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στη μεγάλη αυτή κρίση» είπε.

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά 

Keywords
Τυχαία Θέματα