Ο Σωτήρης Τσιόδρας, το Άγιον Όρος και το γράμμα του μικρού Νίκου

Η αναφορές του Σωτήρη Τσιόδρα στο Άγιον Όρος, την επίσκεψη του πριν από 30 χρόνια και το γράμμα του μικρού Νίκου

Στην επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και την επαφή που είχε με μοναχό αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης για την πανδημία του κορονοϊού. 

Όπως είπε, «όταν πριν 30 χρόνια νεαρός φοιτητής είχα πάει με καλή περιέργεια στο Άγιον Όρος, να δω μια διαφορετική ακρότατη μορφή ζωής στον σύγχρονο κόσμο, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου

δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι. Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, είναι στάση ζωής» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θεωρώ πως πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας».

Με αυτόν τον τρόπο «αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθειά μας άξιζε τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας δυστυχώς εμπάθειες και από όλη την επικράτεια μας στέλνουν μηνύματα συμπράσασατσης» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά, που σε αντίθεση με εμάς ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα και τα οποία όπως έγραψε κάποιος μεγάλος «σαν ομορφούλικα πουλάκια ευπιστα και ευτυχισμένα στην πιο δύσκολη υπόθεση μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σωτήρης Τσιόδρας, Άγιον Όρος, Νίκου,sotiris tsiodras, agion oros, nikou