Νέα μέτρα για τις μετακινήσεις: Διπλασιάζεται το πρόστιμο σε όλη τη χώρα από το Μεγάλο Σάββατο

Διπλασιασμός του προστίμου των 150 ευρώ σε 300 για άσκοπη μετακίνηση και αφαίρεση πινακίδων θα επιβάλλεται από τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Δύο νέα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ανακοίνωσε τη Μ.Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. 

Συγκεκριμένα από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα το πρόστιμο για άσκοπη και αδικαιολόγητη μετακίνηση διπλασιάζεται και διαμορφώνεται σε 300 ευρώ για όλη την επικράτεια. 

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα. Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Επίσης, ο κ.Χαρδαλιάς επανέλαβε πώς τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο τις ημέρες του Πάσχα με τις εκκλησίας και τα κοιμητήρια να παραμένουν κλειστά. «Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της προσπάθειας είπε χαρακτηριστικά. 

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Ενημέρωσε επιπλέον πώς με μέριμνα της ΓΓΠΠ οι ασθενείς που έρχονται στην Αθήνα για ακτινοθεραπεία θα διαμένουν σε ξενοδοχεία για όσες μέρες χρειαστεί. 

Τέλος, σχολίασε τις ουρές που σχηματίστηκαν σε λογιστικά γραφεία μετά το άνοιγμα της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λέγοντας «η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται. Η ημερομηνίας λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα