Βερβεσός: Λάθος καταβολές των 600 ευρώ στους επιστήμονες – Στο τραπέζι το αίτημα για τα 800 ευρώ

Δεν έχουν τέλος τα... απόνερα της τηλεκατάρτισης. Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλογου της χώρας, του ΔΣΑ, αναφέρθηκε σε προβλήματα ανφορικά με την πληρωμή των 600 ευρώ. Παράλληλα, επανέφερε το αίτημα των δικηγόρων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Για ένα «μεγάλο μπλέξιμο» με διπλοκαταβολές των 600 ευρώ καθώς και μηδενικές ή ελλιπείς καταβολές του ίδιου επιδόματος σε τουλάχιστον 5.000 επιστήμονες,

δικηγόρους, γιατρούς κ.λπ., μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΔΣΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «έχει γίνει ένα μεγάλο μπέρδεμα που αφορά όχι μόνο δικηγόρους, αλλά και γιατρούς, μηχανικούς».

«Οι περισσότεροι πήραν τα 600 ευρώ», εξήγησε, «αλλά άλλοι που είχαν πάρει τα 400 πήραν άλλα 600, δηλαδή 1000 ευρώ, άλλοι πήραν μόνο τα 200… Είναι ένα μεγάλο μπλέξιμο που πρέπει να λυθεί».

Ο κ. Βερβεσός υπενθύμισε, εξάλλου, την υπόσχεση του πρωθυπουργού, πως οι επιστήμονες θα πάρουν τα 800 ευρώ για τον Μάιο, «αλλά δεν ακούσαμε να λένε κάτι οι υπουργοί στην κοινή συνέντευξη Τύπου και περιμένουμε».

«Θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα»

«Θα αντιμετωπίσουμε τις αδικίες και τα προβλήματα», ήρθε η απάντηση από τον υπουργό Εργασίας Γάννη Βρούτση, λίγο αργότερα.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως υπήρξαν κάποιες διπλές καταβολές, οι οποίες θα επιστραφούν, ενώ υπογράμμισε πως «οι επιστήμονες πήραν στο ακέραιο τα 600 ευρώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα