Βατόπουλος: Ανοιχτό να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών και από άλλες χώρες

Ο Αλκ. Βατόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών και από άλλες χώρες εκτός από τη Σερβία, λόγω κορονοϊού. 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, όσον αφορά στα πανηγύρια εν μέσω κορονοϊού, τονίζοντας πως πρέπει ν’ απαγορευτούν. 

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ πως «τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια

φέτος». 

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας να έλθει κι εντός του Αυγούστου και να υπάρξουν τοπικά lockdown

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι και τα ορφανά κρούσματα που καταγράφονται, καθώς καταδεικνύουν πως υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί. 

Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο καθηγητής επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών και από άλλες χώρες -εάν αυξηθούν τα κρούσματα- εκτός από τη Σερβία. 

Σημείωσε, τέλος, πως ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό αποδεικνύει πως το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η Ελλάδα λειτουργεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα