Η «κανονικότητα» των ημερών μας

Η επιστροφή στην «κανονικότητα», για την οποία μιλά η κυβέρνηση, είναι απλώς μια αντιστροφή της πραγματικότητας. Σε τέτοιου είδους «κανονικότητα» επιστρέφει η Ελλάδα μας τον τελευταίο καιρό. Τα πράγματα που ακούμε, τα γεγονότα που μαθαίνουμε και οι εξελίξεις για τις οποίες ενημερωνόμαστε ξεπερνούν σε νοσηρότητα ακόμα και την πιο καλπάζουσα φαντασία.

Αντί να αποδίδεται δικαιοσύνη, οι άνθρωποι οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε σκοτεινές υποθέσεις κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών κουνούν το δάχτυλο αποπειρώμενοι

να… νουθετήσουν τους πολίτες!

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει αποφυλακιστεί και κάνει δηλώσεις περί… σκευωρίας που εξυφάνθη σε βάρος του, ο Γιάννος Παπαντωνίου κυκλοφορεί ελεύθερος και μιλάει κι εκείνος για «πολιτικές διώξεις», ο Σταύρος Παπασταύρου, αντί να απολογείται για τη συμμετοχή του σε όλα όσα κατά καιρούς έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» μας, κάνει τον ήρωα! Επιπλέον, έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο πολιτικής παρακμής, ώστε να έχει αναλάβει ο Σάμπυ Μιωνής τον ρόλο… εθνικού εισαγγελέα.

Η εκστρατεία αντιστροφής της πραγματικότητας περνάει, ασφαλώς, και από την αναθεώρηση της πρόσφατης ιστορίας. Οι αυτουργοί του εθνικού εγκλήματος της υπαγωγής της χώρας μας στο καθεστώς των Μνημονίων αυτοδιαφημίζονται ως «σωτήρες», ενώ ο ενδοτισμός αποτελεί πλέον τόσο δημοφιλή ιδεολογία σε τμήμα της αποκαλούμενης ελίτ, ώστε να παρουσιάζεται ως εθνικά «ωφέλιμη» η ντροπή των Ιμίων και να ξαναζεσταίνονται χαλασμένες σούπες ανθελληνικών σχεδίων τύπου Ανάν. Κάτι τέτοιο έγινε την Πέμπτη 9 Ιουλίου σε άρθρο του Μ. Μήτσου στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου, δίχως αιδώ, υβρίζεται μετά θάνατον ο αξέχαστος, ηρωικός ηγέτης και πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, ενώ εμφανίζεται το κατάπτυστο και εθνοδιαλυτικό Σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε ο λαός της Κύπρου, ως «χαμένη ευκαιρία».

Τούτη η περίοδος κρίνεται από τους μνημονιακούς, τους ανανιστές, τους οπαδούς των εκχωρήσεων εθνικών δικαιωμάτων στην Τουρκία ως η ιδανική για μια ιστορική «ρεβάνς». Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν πρόκειται να τους γίνει το «χατίρι». Ο λαός, ευτυχώς, δεν σκέφτεται σαν αυτούς…

Keywords
Τυχαία Θέματα