Τζορτζ Φλόιντ: Χάος στις ΗΠΑ, νεκρός από πυρά ομοσπονδιακός αστυνομικός στο Όκλαντ

Η Μινεάπολις εξακολουθεί να είναι βυθισμένη στο χάος μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ πλέον πληθαίνουν και οι νεκροί στις διαδηλώσεις. Σήμερα σκοτώθηκε ένας αστυνομικός στο Όκλαντ, ενώ χθες ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ.

Το απόλυτο χάος επικρατεί στις ΗΠΑ, με τις διαδηλώσεις

για τον Τζορτζ Φλόιντ να πληθαίνουν και την κατάσταση να ξεφεύγει, καθώς η βία, λόγω της οδύνης και της οργής, εξαπλώνεται σε ολοένα περισσότερες μεγαλουπόλεις.  

Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όταν ο ίδιος και ένας ακόμα συνάδελφός του δέχτηκαν πυρά κατά την διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν.

Νεκρός από σφαίρες 19χρονος διαδηλωτής στο Ντιτρόιτ

Αυτός είναι ο δεύτερος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του στις διαδηλώσεις, καθώς χθες το βράδυ ένας νεαρός σκοτώθηκε στο κέντρο του Ντιτρόιτ, όταν ένας άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε όχημα τύπου SUV άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους που διαδήλωνε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:30 μ.μ. της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στη συνοικία με χώρους ψυχαγωγίας του Ντιτρόιτ, Γκρίκταουν, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες διαδηλωτές, δήλωσε η εκπρόσωπος Νικόλ Κέρκγουντ και διευκρίνισε ότι στους πυροβολισμούς δεν εμπλέκεται κάποιος αστυνομικός.

Το θύμα ήταν ένας 19χρονος, σύμφωνα με την ίδια, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο Dodge Durango και πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το θύμα ή για τον δράστη. Στη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε από πέτρα ένας διοικητής της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν και σύμφωνα με την αστυνομία πολλοί από τους διαδηλωτές δεν ήταν κάτοικοι του Ντιτρόιτ, μετέδωσε το δίκτυο WJBK.

Νέο βίντεο αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του Φλόιντ

Εν τω μεταξύ, ένα νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ. 

Στο βίντεο, τ’ οποίο έχει καταγράψει από άλλη γωνία περαστικός, φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν.

Στο βίντεο φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν γονατίσει πάνω στον άτυχο άνδρα, ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», ικετεύει ο 46χρονος Αφροαμερικανός λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω», προσπαθεί να ψελλίσει.

Τα δεδομένα, λοιπόν, ενδέχεται ν’ αλλάξουν, καθώς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες γι’ ανθρωποκτονία εξ αμελείας μόνον εις βάρος του αστυνομικού που φαινόταν στο πρωταρχικό βίντεο. 

Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην τραγωδία αποτάχθηκαν, ωστόσο, πλέον, δεν αποκλείεται να έλθουν και αυτοί αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Δείτε το νεό βίντεο (προσοχή, σκληρές εικόνες): 

{https://youtu.be/2-p9ok7dp48}

Εν τω μεταξύ, η Μινεάπολις συνεχίζει να είναι στο μάτι του κυκλώνα, με διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται, παρά τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, ενώ νωρίτερα χθες επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στη μεγαλούπολη.

Χθες βράδυ διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ αύτη ήταν η τρίτη νύχτα ταραχών στη Μινεάπολις, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά για να επιβληθεί η τάξη και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Παρασκευής, από τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) ως τις 06:00 της επομένης, αφού ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε την προηγούμενη νύχτα και πολλά εμπορικά καταστήματα λεηλατήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα