Μινεάπολις: Νέο βίντεο δείχνει 3 αστυνομικούς να έχουν γονατίσει πάνω στον Τζορτζ Φλόιντ

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω», προσπαθεί να ψελλίσει ο Τζορτζ Φλόιντ στους αστυνομικούς.

Νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ

Στο βίντεο, τ’ οποίο έχει καταγράψει από άλλη γωνία περαστικός, φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν.

Στο βίντεο φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν γονατίσει πάνω στον άτυχο άνδρα,

ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ», ικετεύει ο 46χρονος Αφροαμερικανός λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω», προσπαθεί να ψελλίσει.

Τα δεδομένα, λοιπόν, ενδέχεται ν’ αλλάξουν, καθώς έχουν απαγγελθεί κατηγορίες γι’ ανθρωποκτονία εξ αμελείας μόνον εις βάρος του αστυνομικού που φαινόταν στο πρωταρχικό βίντεο.

Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην τραγωδία αποτάχθηκαν, ωστόσο, πλέον, δεν αποκλείεται να έλθουν και αυτοί αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.

Δείτε το νεό βίντεο (προσοχή, σκληρές εικόνες): 

{https://youtu.be/2-p9ok7dp48}

Εν τω μεταξύ, η Μινεάπολις συνεχίζει να είναι στο μάτι του κυκλώνα, με διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται, παρά τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, ενώ νωρίτερα χθες επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας στη μεγαλούπολη.

Χθες βράδυ διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ αύτη ήταν η τρίτη νύχτα ταραχών στη Μινεάπολις, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά για να επιβληθεί η τάξη και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Παρασκευής, από τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 το Σάββατο ώρα Ελλάδας) ως τις 06:00 της επομένης, αφού ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε την προηγούμενη νύχτα και πολλά εμπορικά καταστήματα λεηλατήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα