Τσιόδρας για μάσκες: Ποιοι πρέπει να τις φορούν

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, επανήλθε σήμερα στις συστάσεις για τη χρήση μάσκας. 

Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τους πολίτες αναφέρθηκε εκ νέου ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, σε συνέχεια και των χθεσινών δηλώσεών του.

Ο καθηγητής επανέλαβε ουσιαστικά τις συστάσεις για τη μη γενικευμένη χρήση των μασκών από τον πληθυσμό. Με βάση τις οδηγίες

των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, με τις οποίες επικοινώνησε επ'αυτού του θέματος, όπως ανέφερε, μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το νοσηλευτικό προσωπικό, οι ασθενείς και όσοι φροντίζουν ασθενείς.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε εξάλλου πως υπάρχει τεράστια έλλειψη παγκοσμίως του είδους, ζήτημα κρίσιμο για τα δημόσια συστήματα υγείας. «Μάλιστα αν όλοι μας τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις δεν έχει νόημα η χρήση τους», πρόσθεσε.

Στις δηλώσεις του την Τρίτη για το ίδιο θέμα ο διακεκριμένος επιστήμονας ανέφερε πως «κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς δεν έχουν αποδείξει πως η χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις» και ότι «το μεγαλύτερο όφελος δεν έρχεται από την κάλυψη των υγιών, αλλά από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν».

Αναλυτικά οι σημερινές διευκρινίσεις του κ. Τσιόδρα για τη χρήση των μασκών από τον γενικό πληθυσμό:

 

Υπενθυμίζεται πως ανάλογες συστάσεις με αυτές του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 1.415, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 50.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα