Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι

Την ανάγκη να περιοριστούν σημαντικά οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε νέο μήνυμα του για τον κορονοϊό, ενώ κοινοποίησε και βίντεο με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Twitter.

Παράλληλα παρέθεσε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

για τους συμπολίτες μας που νοσούν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα αλλά και για όσους τους φροντίζουν.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας. «Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες, θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», επεσήμανε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως: «είμαστε μία δημοκρατία της πειθούς και έχουμε καταφέρει και έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Την ηθική της ατομικής ευθύνης, νομίζω την έχουμε κάνει πράξη. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα