Δωρεά Ιδρύματος Μ. Τσάκου σε Νοσοκομείο Χίου

18:04 1/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

 

Με την επιστολή της Διοίκησης του Ιδρύματος Μ. Τσάκου προς την Ελένη Κανταράκη γνωστοποιείται η πρόθεση του Ιδρύματος να βοηθήσει το νοσοκομείο της Χίου τις δύσκολες αυτές ώρες του κορονοϊού.  Στην επιστολή του Ιδρύματος Τσάκου προς τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Η πανδημία του κορωνοϊού που, από τριμήνου τώρα, πλήττει τον κόσμο όλο και δυστυχώς και τη χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορο ένα Όμιλο και ένα Ίδρυμα με τον έντονο ανθρωπιστικό προσανατολισμό και χιοκεντρικό χαρακτήρα που διακρίνει το δικό μας Ίδρυμα

– Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης”, σημειώνεται σε επιστολή του ιδρύματος προς τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη.

Ολόκληρη η επιστολή της Διοίκησης του Ιδρύματος Μ. Τσάκου:

Αγαπητή Κυρία Κανταράκη,

Η πανδημία του κορωνοϊού που, από τριμήνου τώρα, πλήττει τον κόσμο όλο και δυστυχώς και τη χώρα μας δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αδιάφορο ένα Όμιλο και ένα Ίδρυμα με τον έντονο ανθρωπιστικό προσανατολισμό και χιοκεντρικό χαρακτήρα που διακρίνει το δικό μας Ίδρυμα – Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τον πόνο της Κοινωνίας, ιδίως εκείνων που έπεσαν θύματα του αόρατου ιού και εκείνων που έχουν συγγενείς και φίλους στα νοσοκομεία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα της πανελλήνιας σταυροφορίας που έχει αναληφθεί γιά να κατανικηθεί ο εχθρός, θα εξαρτηθεί από το βαθμό της συνοχής και αλληλεγγύης και από την κοινωνική ευθύνη που θα επιδείξουμε σαν Έθνος, σαν Λαός, σαν τοπικές κοινωνίες και σαν άτομα.

Διακατεχόμενοι από αισθήματα βαθειάς αγάπης για το Νησί μας και τους κατοίκους του και από διακαή επιθυμία να συνδράμουμε στην προσπάθεια έγκαιρης εξασφάλισης τυχόν απαιτηθησόμενου, γιά την καταπολέμηση του ιού, εξοπλισμού του Νοσοκομείου σας, αποφασίσαμε να σας προμηθεύσουμε:

α) Τροχήλατο Ακτινολογικό Μηχάνημα και

β) Οθόνη Παρακολούθησης Βιολογικών Παραμέτρων εξειδικευμένη για χρήση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Αίθουσα Χειρουργείου.

 

Συγχαίροντας τους γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό/βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας, γιά τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρετε, ευχόμαστε η Χίος μας να μείνει αλώβητη τυχόν επιδρομής του ιού ενώ συγχρόνως προσευχόμαστε η συμφορά που πλήττει τον κόσμο όλο και την Πατρίδα μας να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν.

Με θερμούς χαιρετισμούς και εκτίμηση,

Ευθύμιος Η. Μητρόπουλος                           Καπτ. Παναγιώτης Ν. Τσάκος

Πρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος                                              Ιδρυτής

 

Κοινοποίηση:

Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη ΚικίλιαΜητροπολίτη Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και Καρδαμύλων κ.κ. Μάρκο

The post Δωρεά Ιδρύματος Μ. Τσάκου σε Νοσοκομείο Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα