Τριζόνια: Το μοναδικό κατοικημένο νησί του κορινθιακού που ήθελε ο Ωνάσης

Τα Τριζόνια, το πανέμορφο νησάκι στον κόλπο της Κορίνθου διεκδικεί τον τίτλο ενός από τα μικρότερα νησιά της Ελλάδας ενώ και ο Ωνάσης ήθελε να το αγοράσει στο παρελθόν.

Το μικρό νησάκι Τριζόνια είναι το μοναδικό κατοικημένο και το μεγαλύτερο  από τα συνολικά τέσσερα νησάκια του Κορινθιακού . Σε κοντινή απόσταση από το νομό Φωκίδας, και πιο συγκεκριμένα από τα χωριά Γλυφάδα και Σπηλιά, είναι ένας ονειρικός

προορισμός που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι από την ομορφιά του νησιού μαγεύτηκε και ο θρυλικός Ωνάσης.

Το μικρό, πολύχρωμο και ήσυχο νησάκι, η έκτασή του φτάνει μόλις τα 2,5 τ.χλμ. με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ. αποτελεί έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο. Οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν του 60-70 κατά την διάρκεια του χειμώνα, ένας αριθμός που δεκαπλασιάζεται κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Τα Τριζόνια βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Αίγιο, γεωγραφικά ανήκουν στην Στερεά Ελλάδα, ενώ διοικητικά στο νομό Φωκίδας. Η πρόσβαση σε αυτά πραγματοποιείται μόνο από θαλάσσης, με βαρκούλες που αναχωρούν από τα γειτονικά χωριά, ενώ η ύπαρξη αυτοκινήτων απαγορεύεται.

Ο Ωνάσης Τριζόνια θέλησε να τα κάνει δικά του τα Τριζόνια. Σύμφωνα με τις αναφορές της εποχής ο ίδιος όταν έψαχνε να αγοράσει τον δικό του προσωπικό παράδεισο βρέθηκε ουκ ολίγες φορές εδώ με την θρυλική θαλαμηγό του «Χριστίνα», πριν τελικά καταλήξει στον Σκορπιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα