Τουρισμός: Ανοίγουν 15 Ιουνίου εποχικά καταλύματα και 1η Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις

Η περίοδος του τουρισμού ξεκινά από τις 15 Ιουνίου, καθώς ανοίγουν τα εποχικά καταλύματα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκκίνηση του τουρισμού ξεκινά από τις 15 Ιουνίου που ανοίγουν τα εποχικά καταλύματα, ενώ οι πτήσεις ξεκινούν από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμα του, πως στις 15 Ιουνίου,

θα είναι η «ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία».

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως «από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς».

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους επισκέπτες της χώρας, ενώ τα γενικά υγειονομικά πρωτόκολλα «δεν θα σκιάσουν, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «τον Απρίλιο και τον Μάιο ο τουρισμός βρέθηκε στο ναδίρ. Ό,τι πετύχουμε, λοιπόν, φέτος θα είναι κέρδος».

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε πως έλαβε την απόφαση αυτή γιατί «συνάντησα ξενοδόχους που με ρωτούσαν πώς θα απασχολήσουν όλο το προσωπικό τους, όταν φέτος οι πελάτες θα είναι πολύ λιγότεροι από όσους συνήθως φιλοξενούν. Τον ίδιο προβληματισμό έχουν και επαγγελματίες της εστίασης, που ξανανοίγουν τη Δευτέρα που μας έρχεται τα μαγαζιά τους ύστερα από τρεις μήνες».

«Έχουν δίκιο. Τους άκουσα και τους απαντώ: Οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα