ΗΠΑ: Οι ασθενείς με κορονοϊό αναπτύσσουν ανοσία δείχνει νέα μελέτη

Στις ΗΠΑ μια ομάδα επιστημόνων πειραματίστηκε σε πιθήκους και ορισμένοι ανέπτυξαν ανοσία.

Στις ΗΠΑ οι επιστήμονες θεωρούν ότι όσοι νόσησαν από κορονοϊό δεν ξανά μολύνονται αλλά αναπτύσουν και ανοσία, σύμφωνα με μελέτες που διεξήχθησαν σε πιθήκους. Έτσι, οι επιστήμονες που έκαναν τα αντίστοιχα πειράματα, θεωρούν ότι αυτό μπορεί να ισχύει και στον άνθρωπο πέρα από τον πίθηκο, δηλαδή η δημιουργία ανοσίας.

Πιο αναλυτικά όμως, οι επιστήμονες

ανακοίνωσαν πως όποιος άνθρωπος έχει μολυνθεί από κορονοϊό, όχι μόνο δεν νοσεί ξανά, αλλά έχει αποκτήσει και ανοσία. Επιπλέον, στηρίζουν τα συμπεράσματα τους σε δύο νέες έρευνες που έγιναν σε πιθήκους και τα συμπεράσματα των οποίων δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Έτσι, οι ερευνητές μόλυναν εννέα πιθήκους με SARS-CoV-2 και τους εξέθεσαν στον ιό, αφού ανάρρωσαν, όμως τα ζώα δεν ασθένησαν.

Τα ευρήματα αυτά λοιπόν, υποδηλώνουν ότι οι πίθηκοι ανέπτυξαν φυσική ανοσία που τους προστατεύει κατά την επανέκθεσή τους στον ιό. Ακόμη, ο Δρ. Νταν Μπάρους, ερευνητής στο Κέντρο Ιολογίας και Έρευνας Εμβολίων στο Ιατρικό Κέντρο Μπεθ Ισραέλ του Χάρβαρντ, στη Βοστόνη, οι μελέτες του οποίου δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science, δήλωσε ότι «αυτά είναι πολύ καλά νέα».

Παράλληλα, στη δεύτερη μελέτη, ο Νταν Μπάρους και οι συνάδελφοί του δοκίμασαν έξι πρωτότυπα εμβόλια σε 25 πιθήκους για να διαπιστώσουν αν τα αντισώματα που παρήχθησαν από τον οργανισμό τους θα τους προστάτευαν από τον ιό. Στη συνέχεια, εξέθεσαν αυτούς τους πιθήκους και άλλα 10 ζώα που αποτελούσαν την «ομάδα ελέγχου» στον SARS-CoV-2.

Όλα τα ζώα στην ομάδα ελέγχου παρουσίασαν υψηλή συγκέντρωση του ιού στη μύτη και τους πνεύμονές τους, αλλά στα εμβολιασμένα ζώα «παρατηρήσαμε ουσιαστικό βαθμό προστασίας», είπε ο καθηγητής. Οκτώ από τους εμβολιασμένους πιθήκους προστατεύτηκαν πλήρως.

Οι μελέτες αυτές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί από ομοτίμους καθηγητές, δεν αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αναπτύσσουν ανοσία, ούτε δείχνουν για πόσο χρονικό διάστημα κρατάει αυτή. Είναι όμως καθησυχαστικές. «Τα δεδομένα αυτά θα θεωρηθούν ως μια καλοδεχούμενη επιστημονική πρόοδος», είπε στη συνέχεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα