Το βίντεο από τη χυδαία επίθεση παπά σε τρανς που πήγε στο συσσίτιο

«Άμα είσαι άνεργη και θες να αυξήσεις τα εισοδήματά σου να πας να γίνεις πόρνη». Ο διάλογος του ιερέα με την τρανς γυναίκα.Οργή προκαλεί ένα βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει μία ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση ιερέα σε βάρος μίας άνεργης τρανς γυναίκας, η οποία πήγε σε εκκλησία στην Καλλιθέα για να πάρει συσσίτιο. Παρά…

«Να πας να γίνεις πόρνη»

Η ίδια η τρανς γυναίκα μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA και εξιστόρησε όλο τον διάλογο που εκτυλίχθηκε.

«Πήγα όπως συνήθιζα καθημερινά

να παίρνω το συσσίτιό μου επί 15 μέρςε χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτή τη μέρα μου είπαν οι γυναίκες εκεί ότι θέλει να με δει ο παπάς» είπε.

«Με ρώτησε αν έχω καταθέσει τα χαρτιά μου. Μου λέει 'είσαι άνδρας ή γυναίκα'. Μου λέει 'αν θες βγάλε τα βυζιά σου και γίνε άνδρας και μπορείς να έρχεσαι να παίρνεις το συσσίτιό σου. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου'. Του είπα και τι να κάνω, είμαι άνεργη. 'Άμα είσαι άνεργη και θες να αυξήσεις τα εισοδήματά σου να πας να γίνεις πόρνη'».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη

Σε δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διεμήνυσε ότι κάθε άνθρωπος, είναι εικόνα του Θεού και η Εκκλησία αγκαλιάσει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη «ανεξαρτήτως διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του».

Ανέφερε στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος: «Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το βίντεο από τη χυδαία επίθεση παπά σε τρανς που πήγε στο συσσίτιο,