Το VMRO-DPMNE «παίρνει κεφάλι» - Δύο μονάδες μπροστά από τον Συνασπισμό του Ζάεφ

Μεγάλη μάχη στις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς το ένα τρίτο των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο.

 

Το VMRO-DPMNE παίρνει κεφάλι και προηγείται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του Συνασπισμού του SDSM και του BESA, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές στη Βόρειο Μακεδονία, το αποτέλεσμα των οποίων εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς το ένα τρίτο των ψηφοφόρων

δηλώνει αναποφάσιστο.

Оπως μετέδωσε ο εθνικής εμβέλειας τ/σ KANAL 5, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών στα Σκόπια (IPIS) πραγματοποίησε τηλεφωνική δημοσκόπηση (2-5 Ιουλίου) σε δείγμα 1.087 ενηλίκων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας το 21,9% των ερωτηθέντων σκοπεύει να ψηφίσει το VMRO-DPMNE στις 15 Ιουλίου, ενώ το 19,8% θα ψηφίσει υπέρ του συνασπισμού του κυβερνώντος κόμματος, SDSM, με το αλβανικό κόμμα, BESA.

Ακολουθούν το DUI με 5,9%, ο συνασπισμός Συμμαχία για του Αλβανούς-Alternativa με 4,2%, η Αριστερά (Levica) με 1,3% και το DPA με 0,9%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 1/3 των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να δηλώσει τί θα ψηφίσει ή δηλώνει αναποφάσιστο.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Hristijan Mickoski θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος πολιτικός με 19,2%, ενώ ο Zoran Zaev συγκεντρώνει το 17,6%. Τον Ali Ahmeti εμπιστεύεται το 6,5% των ερωτηθέντων, τον Zijadin Sela το 3,9 %, ενώ περίπου το 1% θεωρεί αξιόπιστους τους Dimitar Apasiev, Afrim Gashi, Bilal Kasami και Menduh.

Το 26,6% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
VMRO-DPMNE, - Δύο, Συνασπισμό, Ζάεφ,VMRO-DPMNE, - dyo, synaspismo, zaef